preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 23. 5. 2018. u 14:47 sati |

voopIX

VoopIX je sustav baziran na VoIP tehnologiji koji služi za razmjenu telefonskog prometa putem CARNET mreže. VoopIX omogućuje međusobno povezivanje udaljenih lokacija ustanova članica u zajedničku telefonsku mrežu i zajedničku numeraciju, mobilnost lokalnih ekstenzija te besplatne razgovore:

  • između CARNET članica koje sudjeluju u projektu
  • prema Ministarstvu znanosti i obrazovanja te Ministarstvu uprave Republike Hrvatske
  • prema mobilnim telefonima u vlasništvu CARNET-a i CARNET članica koji su priključeni na sustav
  • prema određenim međunarodnim destinacijama.
     

Sustav je izgrađen tako da je za krajnje korisnike u potpunosti transparentan, što znači da krajnji korisnik na ustanovi nije svjestan zaključuje li se telefonski poziv putem javne govorne mreže ili putem voopIX-a.

voopIX je od 11. studenog 2010. godine dio NRENum sustava

Jezgra voopIXa sastoji se od pet distribuiranih poslužitelja (Zagreb, Split, Rijeka, Osijek i Dubrovnik), a trenutno 122 ustanove sudjeluju u ovoj fazi projekta. VoopIX projekt je 11. studenog 2010. godine priključen na NRENum sustav.

Na adresi http://www.voopix.carnet.hr nalazi se popis ustanova spojenih u voopIX sustav te je moguće provjeriti dostupnost besplatnih brojeva unutar sustava. Za pristup navedenoj stranici potreban je elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr.

Ukoliko želite da i Vaša ustanova postane dio voopIX sustava te zadovoljavate sve preduvjete za spajanje, ispunite zahtjev za priključenje te nam ga pošaljite na voopix@carnet.hr.


 
Kontakt za voopIX
 
+385 1 6661 555
ili kontaktirajte online
 
 
 
 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju