preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 22. 5. 2018. u 16:31 sati |

Zašto videokonferencije

Nema sumnje da se u informacijskom društvu sustav obrazovanja neprestano mijenja. Nove računalne i komunikacijske tehnologije otvaraju nove mogućnosti u svim područjima ljudske djelatnosti, pa tako i u modelima obrazovanja. Današnji je obrazovni trend obilježen težnjom za fleksibilnošću i individualizacijom, stvarajući potrebu za učenjem bilo kad i bilo gdje, u tradicionalnom okružju i putem interneta. U nove oblike poučavanja i učenja na daljinu svakako ubrajamo i sustav videokonferencija.

Bez potrebe za putovanjem i dodatnim troškovima, videokonferencije omogućuju vizualnu komunikaciju uz koju se bolje razumiju i pamte ponuđeni sadržaji. Na taj se način stvara okruženje u kojemu se brzo donose odluke i u kojemu ideje i znanje nesmetano cirkuliraju, a rezultat je učinkovitiji timski rad, razvijanje komunikacijskih i organizacijskih vještina te veća usredotočenost na zajednički cilj.

Videokonferencije nude jednostavniji i lakši pristup znanju jer, između ostalog, omogućuju spajanje udaljenih ustanova u jedinstvenu zajedničku učionicu te sagledavanje problema iz više perspektiva. Upotrebom video ili audio materijala, grafikona, animacije ili raznih računalnih aplikacija omogućuju se različiti oblici podučavanja. Zajedničkom suradnjom na više lokacija istovremeno jača se osjećaj zajedništva te otvara put raznim mogućnostima kreativnog stvaranja.

Predavanja domaćih i inozemnih stručnjaka uz pomoć videokonferencija mogu biti predstavljena daleko većem broju studenata. Takva predavanja štede novac i jednostavnije se organiziraju od klasičnih gostovanja pa se mogu organizirati češće.

 


 
Kontakt za Videokonferencije
 
+385 1 6661 555
ili kontaktirajte online
 
Slične usluge
 
 
 
 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju