preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 22. 5. 2018. u 16:33 sati |

Računalne videokonferencije

Računalne videokonferencije namijenjene su CARNET-ovim korisnicima: znanstvenicima, učiteljima, profesorima i djelatnicima institucija akademske mreže, koji žele biti u mogućnosti povezati se licem u lice s kolegama-suradnicima i na jednostavan način koristiti sve mogućnosti suvremenih videokonferencija uz kvalitetan video, zvuk i razmjenu sadržaja (mogućnost dijeljenja ekrana računala ili dokumenata).
 
CARNET svojim korisnicima omogućuje visoku kvalitetu virtualnog sudjelovanja na sastancima, držanje prezentacija i edukacije na daljinu. Instalacijom i korištenjem aplikacije Polycom Realpresence Desktop na korisničkom računalu, neovisno o tome nalazi li se u učionici, na fakultetu, u uredu ili kod kuće, te povezanošću na širokopojasni Internet, korisnik može kvalitetno realizirati svoju videokonferenciju.
 
Usluga je privremena i uspješnom registracijom se dobiva e.164 broj koji korisniku služi za povezivanje sa h.323 videokonferencijski kompatibilnim sustavima. Svoj privremeni e.164 broj korisnik može dati drugoj strani kao kontakt broj, te će korisnik također biti u mogućnosti imati uvid u videokonferencijski imenik usluge. Usluga je korisniku po uspješnoj registraciji raspoloživa 7 dana, a po isteku, radi limitiranih resursa, licence sustava se oslobađaju.
 
Za kvalitetnu videokonferenciju preporuča se korištenje integrirane ili eksterne web kamere, a prilikom korištenja audio sustava predlažemo korištenje eksternih slušalica kako bi se izbjegla moguća mikrofonija. Ako korisnik nema slušalice, bitno je sustav prilagoditi na način poništavanja jeke („Echo
Cancellation“). Dobra praksa je napraviti tehničku probu i testne pozive čak i dan ili dva prije videokonferencije, kako bi se izbjegli eventualni problemi kod realizacije videokonferencije.
 
Korisnik instalira aplikaciju na svoje računalo koristeći propisani postupak na web stranicama usluge. Aplikacija omogućava i podržava H.323 videokonferencijske pozive koristeći H.264, H.261/H.263+ kodiranje/dekodiranje kao i većinu audio kodiranja (G.711U, G.711A, G.719, G.722.1, G.722.1C, Siren LPR, Polycom® SirenTM 14) i to do 720p rezolucije do 30 slika u sekundi. Preporučena konfiguracija računala koja zadovoljava HD ready standard/720p je procesor Intel Core i3 Dual Core 2.5 GHz ili bolji (do 30 fps slika u sekundi), odnosno Intel Core i5 Quad Core 2.0 GHz ili bolji (do 30 fps). Podržani operativni sustavi su Windows 10, Windows 7: 32-bit ili 64-bit, Windows 8 i 8.1 Standard, Pro i Enterprise 32-bit and 64-bit. Potrebno je osigurati 200 MB diskovnog prostora, 4 GB RAM, te 256 MB RAM video memorije ili više. Za još bolje iskustvo savjetuje se korištenje USB kamere ili ugrađene web kamere s minimalnom rezolucijom 720p, te 3.5 mm naglavni set (slušalice s mikrofonom) ili USB naglavni set (slušalice s mikrofonom) za samostalno korištenje sustava.
 

Uvjeti korištenja

Podnošenjem zahtjeva za privremeno korištenje Polycom Realpresence Desktop aplikacije smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim Uvjetima korištenja kao i odredbama iz CDA0056, te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju.

Usluga je korisniku po uspješnoj instalaciji raspoloživa u razdoblju od maksimalno 7 dana. Po isteku perioda specificiranog u zahtjevu, korisniku se onemogućuje daljnje korištenje servisa, te se licence koje su bile vezane uz korisnika oslobađaju.

CARNET zadržava pravo da korisniku uskrati pristup servisu preko Polycom Realpresence Destkop aplikacije u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave u slučaju zlouporabe aplikacije, sustava ili nepridržavanja Uvjeta korištenja.

CARNET poštuje privatnost korisnika ove usluge te će sve podatke prikupljene prilikom ispunjavanja obrazaca koristiti isključivo u svrhu omogućavanja daljnje komunikacije s korisnikom, potrebe za realizacijom usluge, analize i statistike.

CARNET zadržava pravo izmjene i obnavljanja ovih uvjeta bez prethodne najave u bilo kojem trenutku. Ako bilo koji od ovih uvjeta iz bilo kojeg razloga postane nevažeći, neprovediv ili je ništetan, taj uvjet se neće primjenjivati, ali to neće utjecati na valjanost i primjenu preostalih uvjeta.


 
Kontakt za Videokonferencije
 
+385 1 6661 555
ili kontaktirajte online
 
Slične usluge
 
 
 
 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju