preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 22. 5. 2018. u 16:39 sati |

Primjeri videokonferencija

Regulacija glikemije uz obroke

Internet video simpozij "Regulacija glikemije uz obroke" održan je 9. ožujka 2000. u četiri sveučilišna grada: Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu. Sudjelovalo je preko 1500 liječnika, a predavanja su održala četiri uvažena hrvatska dijabetologa. Ovaj simpozij prvi je događaj ovakva sadržaja u kojemu su hrvatski liječnici mogli istovremeno, videokonferencijom putem ATM jezgre CARNET mreže, aktivno sudjelovati u sva četiri spomenuta grada.

Telemedicina u elektrostimulaciji srca

10. lipnja 1999. održana je prezentacija projekta "Telemedicina u elektrostimulaciji srca" koji je vođen u suradnji KBC Rebro i CARNET-a. Na prezentaciji je pokazano podešavanje na daljinu putem Interneta elektrostimulatora srca (pacemakera) ugrađenog na pacijentu. Takvo podešavanje se mora obavljati redovito pacijentima koji imaju ugrađen elektrostimulator srca i to samo u specijaliziranim centrima. Podešavanjem putem Interneta pacijent izbjegava putovanje do centra. Tijekom prezentacije, liječnik koji je obavljao podešavanje se nalazio u prezentatorskoj dvorani (FER), a liječnički tim koji se brinuo o pacijentu i pacijent nalazili su se na udaljenoj lokaciji (KBC Rebro). Komunikacija između dvije lokacije obavljala se putem videokonferencije.

CUC 2002

Na CARNET-ovoj korisničkoj konferenciji CUC 2002 pod naslovom "Iskoristimo Internet" održano je predavanje za sudionike u Zagrebu, a predavači su bili na svom radnom mjestu u SAD-u. Naziv predavanja je bio "What is Middleware and why do we need it?".

Ovo predavanje je u Zagrebu slušalo oko 200 sudionika konferencije, a mogli su predavačima postavljati pitanja jednako kao da se oni nalaze u dvorani za predavanja.

Promocija projekta e-obrazovanje

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u suradnji s Vladom RH dana 19. ožujka 2007. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, javnost je predstavila čitav skup infrastrukture i servisa u viskoškolskom obrazovanju i znanosti. Na svečanosti je uspostavljena i videokonferencijska veza sa svim sveučilišnim centarima u Hrvatskoj i Sveučilištem u Mostaru, te ostvaren kontakt sa svim rektorima navedenih sveučilišta.

Mega videokonferencija – prezentacija rada aplikacije za narudžbu besplatnih udžbenika

16. lipnja 2008. je održana megakonferencija u kojoj je sudjelovalo dvadeset i pet videokonferencijskih dvorana u dvanaest gradova širom Hrvatske (Zagreb, Dubrovnik, Split, Zadar, Gospić, Rijeka, Varaždin, Slavonski Brod, Požega, Osijek, Pula i Šibenik). Za CARNET ovo predstavlja veliki tehnički uspjeh budući da ja na ovoj video konferenciji sudjelovao rekordan broj sudionika i rekordan broj uključenih TCR učionica za udaljenu nastavu, koje je opremio CARNET, uz pomoć Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

 

 

Videokonferencijski školski sat iz likovne kulture: crta

S ciljem spajanja učitelja razredne nastave i učenika škola uključenih u projekt Škole 2.0, 12. ožujka 2013. godine održan je videokonferencijski školski sat na temu “Crta”. Tema „Crta“ odabrana je jer predstavlja nastavni sadržaj koji se može prilagoditi svim razredima i dobnim skupinama.

Sva javljanja pratila je crta na zemljovidu Republike Hrvatske koja je spajala mjesta u kojima se nalaze  škole, što je ujedno bila dobra motivacija za rad učenika. Nakon toga svaka je učiteljica posebno svojim učenicima objasnila likovni zadatak i prepustila ih radu, do zajedničkog videokonferencijskog izvješća i izlaganja radova.

 

 

7. sat povijesti iz Vukovara

Povodom Dana sjećanja na žrtve Vukovara, 17. studenog 2016. u 23 osnovne škole održan je 7. sat povijesti iz Vukovara. Osnovna škola Dragutina Tadijanovića u Vukovaru svake godine organizira Sat povijesti iz Vukovara, a ovom prilikom tema je bila "25 godina bitke za Vukovar - na temeljima povijesti mi gradimo novu budućnost". Učenici, učenice i učitelji javljali su se iz osnovnih škola i čitali svoje literarne uratke. Video porukom javila se i predsjednica Republike Hrvatske, gospođa Kolinda Grabar- Kitarović, koja je s učenicima podijelila svoju viziju domovine u budućnosti.


 
Kontakt za Videokonferencije
 
+385 1 6661 555
ili kontaktirajte online
 
Slične usluge
 
 
 
 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju