preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 1. 4. 2019. u 11:53 sati |

Administratori škola

S ciljem postizanja kvalitetnog odnosa i maksimalne učinkovitosti, CARNET od svake članice iz osnovnog i srednjeg školstva zahtijeva imenovanje jednog administratora imenika i jednog administratora resursa. 

Škole uključene u e-Dnevnik, osim administratora imenika i administratora resursa, trebaju imenovati i jednog e-Dnevnik administratora.

Administrator imenika

Administrator imenika je službeni predstavnik škole koji mora biti djelatnik članice, imenovan od strane ravnatelja. Administrator imenika je funkcija vezana uz odnose CARNET-a i članice, te nije radno mjesto. Administrator je dužan poštivati i primjenjivati odluke i uvažavati preporuke koje donosi CARNET, a odnose se na CARNET-ove resurse stavljene na raspolaganje članici.

Administrator imenika je administrativna osoba u školi zadužena za ažuriranje LDAP imenika. Ažurnost imenika je od iznimnog značaja jer imenik predstavlja dio jedinstvene autentikacijske i autorizacijske infrastrukture (AAI).

Preporuka je da administrator bude djelatnik škole koji je i inače zadužen za održavanje popisa učenika, to jest netko od administrativnog osoblja škole.

Administrator na početku svake školske godine ažurira imenik, to jest dodaje elektroničke identitete u sustavu AAI@EduHr novih učenika i nastavnog osoblja, a korisnike koji više nemaju status učenika ili djelatnika škole briše iz baze podataka. Osim obveze godišnjeg ažuriranja imenika, administrator imenika je obvezan po nastupu promjena ažurirati stanje imenika (npr. dolazak/odlazak novog nastavnog osoblja ili učenika u/iz škole).

Obrazac za imenovanje administratora imenika moguće je preuzeti ovdje.

Administrator resursa

Administrator resursa je službeni predstavnik škole i mora biti djelatnik članice, imenovan na ovu funkciju od strane ravnatelja. Administrator resursa je dužan poštivati i primjenjivati odluke i uvažavati preporuke koje donosi CARNET, a odnose se na CARNET-ove resurse stavljene na raspolaganje članici.

Administrator resursa je informatički obrazovana osoba zadužena za dodjeljivanje resursa krajnjim korisnicima, a može dodjeljivati samo one resurse koje je njegovoj školi na raspolaganje stavio CARNET i to samo korisnicima njegove škole.

On u ime škole može prema CARNET-u postavljati zahtjeve za dodatnim resursima te ostvarivati tehničke kontakte u svezi računalno-komunikacijskih resursa koje je CARNET stavio na raspolaganje članici. Ukoliko članica ima veći broj osoba, suradnika ili ustanova koji se brinu za računalno-komunikacijsku i informacijsku infrastrukturu članice, službeno imenovani administrator resursa je isključivo osoba preko koje se ostvaruju tehnički kontakti između članice i CARNET-a.

On je u ime članice odgovoran za ispravnost i stabilnost funkcioniranja resursa koje je CARNET stavio na raspolaganje članici, kao i za opće tehničko i sigurnosno stanje računalno-komunikacijskog sustava članice spojene u CARNET mrežu.

Obrazac za imenovanje administratora resursa moguće je preuzeti ovdje.

E-dnevnik administrator

e-Dnevnik administrator je djelatnik škole zadužen za administraciju e-Dnevnik sustava u svojoj školi. Njegove obveze su administracija sustava na nivou škole, dodjela tokena, korekcija pogrešnih unosa nastavnika te komunikacija s CARNET-om u slučaju poteškoća ili posebnih zahtjeva pri korištenju e-Dnevnika.

Obrazac za imenovanje e-Dnevnik administratora moguće je preuzeti ovdje.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju