preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 25. 5. 2018. u 09:49 sati |

sys.backup

S ciljem doprinosa kvaliteti i sigurnosti računalnih sustava i pružanja dodatne podrške CARNET sistem inženjerima u njihovim svakodnevnim obvezama na visokoškolskim ustanovama, CARNET je razvio uslugu koja omogućuje obavljanje postupka udaljenog sigurnosnog arhiviranja podataka.

Usluga je namijenjena visokoškolskim ustanovama koje su punopravne članice CARNET-a, a donosi niz prednosti vezanih uz sigurnosnu pohranu podataka.

Umjesto svakodnevne izmjene trakica (kazeta) i opasnosti od mogućih nezgoda, putem usluge sys.backup omogućen je jednostavan i siguran backup podataka. Sustav se jednostavno podešava instalacijom CARNET-ovog paketa bacula-cn, sadržaj svih backupiranih datoteka je enkriptiran korištenjem PKI, a podaci se nalaze na sigurnoj udaljenoj lokaciji.

Backup se vrši preko postojećeg priključka na CARNET mrežu na sustav za pohranu podataka. Kako ne bi nepotrebno opterećivao mrežu i ometao rad korisnika, backup se odvija u noćnim satima.

Više informacija o usluzi i kako je uspostaviti moguće je pročitati na portalu Službe sistemske podrške ustanovama članicama (za pristup je potreban elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr). 


 
Kontakt za sys.backup
 
+385 1 6661 555
ili kontaktirajte online
 
Slične usluge
 
 
 

 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju