preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 4. 3. 2010. u 14:45 sati |

Upute za korisnike

Služba za članice ulazna je točka za ustanove članice, koje se svojim pitanjima i komentarima obraćaju putem e-maila na szc@CARnet.hr ili putem telefona na 0800 227 638 (kućni 2).

Službu za članice mogu kontaktirati predstavnici ustanova članica CARNeta radi pomoći i podrške. Predstavnici članica iz akademske zajednice su CARNet koordinator i CARNet sistem inženjer, a predstavnici članica CARNeta iz sustava školstva su administrator imenika i administrator resursa. Također, svi predstavnici ustanova, koje nisu članice CARNeta, a potrebne su im informacije vezane uz članstvo u CARNet mreži, spajanja i usluge CARNeta, slobodni su obratiti se s pitanjima.

CARNet koordinator
je stavljen na listu koordinatori@carnet.hr, koja služi za obavještavanje koordinatora od strane CARNeta te za međusobnu komunikaciju koordinatora. Koordinator je osoba za administrativne kontakte ustanove članice i CARNeta. Između ostalog, dostavlja informacije o promjenama kontaktnih podataka ustanove (promjena broja telefona, dekana/ravnatelja) te jednom godišnje popunjava Godišnji izvještaj o iskorištenosti CARNetovih resursa na svojoj ustanovi, koju Služba za članice provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa.

Svi CARNet koordinatori čine Vijeće korisnika, savjetodavno tijelo ravnatelja CARNeta, koje se sastaje prema potrebi te utječe na kvalitetu CARNetovih usluga i inicira nove usluge i aktivnosti CARNeta. Obrazac za imenovanje CARNet koordinatora nalazi se ovdje.

CARNet sistem inženjer
je osoba za tehničke kontakte s CARNetom vezano uz spajanje na CARNet mrežu, mrežnu opremu i poslužitelj.
Svi CARNet sistem inženjeri nalaze se na listi sistemci@carnet.hr, namijenjenoj za obavještavanje CARNet sistem inženjera od strane CARNeta i međusobno komuniciranje sistemaca.

Pitanja vezana uz spajanje te ostale usluge CARNet sistem inženjeri upućuju Službi za članice na szc@carnet.hr, koja  odgovara na zaprimljene upite ili sistemce upućuje na pravi odjel ili kolegu koji je zadužen za specifično područje.

Informacije o instaliranju operacijskog sustava, njegovo održavanje, te ostale korisne informacije dostupne su na portalu http://sistemac.carnet.hr/.  Obrazac za imenovanje CARNet sistem inženjera nalazi se ovdje.

Administrator imenika u školi zadužen je za otvaranje AAI@EduHr elektroničkih identiteta učenicima i djelatnicima škole u HUSO sustavu (Hosting usluga za srednje i osnovne škole). Obrazac za imenovanje administratora imenika nalazi se ovdje.

Administrator resursa
u školi je predstavnik škole prema CARNetu i osoba za kontakt s CARNetom. Odgovoran je za funkcioniranje resursa koje je CARNet stavio na raspolaganje članici (veza na Internet, mrežna oprema), kao i za opće tehničko i sigurnosno stanje računalno-komunikacijskog sustava škole spojene u CARNet mrežu. Jednom godišnje administrator resursa popunjava godišnju anketu članica CARNeta o iskorištenosti i zadovoljstvu CARNetovim uslugama. Obrazac za imenovanje administratora resursa nalazi se ovdje.


Služba za članice kontaktira se u slučaju:

  •     potrebnih informacija vezanih uz članstvo i spajanje na CARNet mrežu
  •     potrebe za dodatnim resursima na ustanovi
  •     potrebe nadogradnje infrastrukture
  •     promjene naziva ustanove ili promjene adrese
  •     problema s internetskom vezom
  •     spajanja/odspajanja dodatnih lokacija
  •     promjene imenovanja novog dekana/ravnatelja na ustanovi
  •     imenovanja novih osoba za kontakt (CARNet koordinator/sistemac, administrator imenika/resursa)

 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju