preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 1. 4. 2019. u 11:51 sati |

Članstvo u CARNET mreži

Punopravno članstvo u CARNET mreži mogu dobiti pravne osobe prema Zakonu o srednjem školstvu i Zakonu o osnovnom školstvu.

Odluku o članstvu škole u CARNET mreži donosi ministar znanosti i obrazovanja, na temelju Odluke o stjecanju statusa i pravima korisnika CARNET-a, a popunjeni zahtjev škola upućuje na sljedeću adresu:

Ministarstvo znanosti i obrazovanja
Donje Svetice 38
10000 Zagreb

Odluka o stjecanju statusa i pravima korisnika CARNET-a nalazi se ovdje.

Nakon što ustanova dobije status članice, potpisuje se ugovor između članice i CARNET-a kojim se reguliraju međusobna prava i obveze vezane uz korištenje usluga i resursa.

Članice su dužne imenovati svoje službene predstavnike u odnosima s CARNET-om.
Punopravne članice iz osnovnog i srednjeg školstva dužne su imenovati:

Svim školama članstvo u CARNET mrežu je neophodno, jer time škola dobiva mogućnost otvaranja AAI@EduHr elektroničkog identiteta u HUSO sustavu, s kojim se može pristupiti podacima u e-Matici, a zaposlenici i učenici škole dobivaju AAI@EduHr elektronički identitet s kojim pristupaju CARNET-ovim uslugama.

Članstvom u CARNET mreži škola dobiva mogućnost spajanja na internet preko CARNET mreže. Cilj nam je sve škole spojiti brzom optičkom vezom, međutim to još uvijek nije moguće radi nedostatnih sredstava u CARNET proračunu, a ponegdje radi toga što ne postoji infrastruktura koja bi se mogla zakupiti za spajanje škole. Stoga je još uvijek blizu 50% ustanova iz sustava školstva spojeno ADSL-om.

Trenutno se na optiku spajaju samo škole u pilot projektu e-Škole i škole prijavljene za korištenje e-Dnevnika. Sve ostale do daljnjeg koriste ADSL, ako škola uopće nije spojena na internet putem CARNET mreže, onda škola može zatražiti spajanje ADSL-om čija će realizacija biti odmah pokrenuta, a isto se može zatražiti za područne škole i izdvojene lokacije.

Upute za traženje spajanja škole ADSL-om nalaze se ovdje.

* * * 

Sve o članstvu u CARNET mreži moguće je pročitati ovdje.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju