preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 8. 2. 2018. u 15:12 sati |

CARNET-ove usluge za škole

Za korisnike iz sustava školstva osmišljena je Hosting usluga za srednje i osnovne škole (HUSO) kojom se školama osigurava mogućnost korištenja osnovnih mrežnih servisa i dobivanje elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr za sve korisnike iz hrvatskih škola.

Među CARNET-ovim uslugama namijenjenih školama valja izdvojiti mrežnu aplikaciju e-Dnevnik koja omogućuje vođenje razredne knjige u elektroničkom obliku. Aplikaciju je izradio CARNET te ona ima sve funkcionalnosti postojeće razredne knjige, uz dodatne funkcionalnosti koje omogućava uporaba informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT).

Svim školama, njihovim zaposlenicima, učiteljima, nastavnicima i učenicima kroz HUSO uslugu daje se besplatna adresa e-pošte, a na raspolaganju im je i CARNET-ov webmail pomoću kojeg mogu čitati i slati elektroničku poštu, kreirati adresar, uređivati svoj raspored, dodavati nove obaveze u kalendar i postavljati dokumente na poslužitelj.

Školama se na raspolaganje daje i prostor za smještaj mrežnih stranica kao i mogućnost korištenja sustava za upravljanje sadržajem CMS za škole koji omogućuje jednostavno postavljanje i ažuriranje mrežnih stranica škola u mrežnom pregledniku.

Vrijedi izdvojiti i MSDC (Microsoft Download Center) kao središnje mjesto za preuzimanje Microsoftovog softvera za osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj.

Odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja sve osnovne i srednje škole spojene na CARNET mrežu automatski su uključene i u sustav filtriranja nepoćudnih sadržaja.  


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju