preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
Preuzmi RSS
| Objavljeno 11. 9. 2015. 09:12 | RSS

CARNet na Znanstvenom pikniku u pulskoj Areni

Znanstveni piknik, događanje koje je prošlih godina oduševilo Zagreb, stiže u pulsku Arenu. U petak 25. rujna i subotu 26. rujna svi željni pametne zabave, starosti između 4 i 94 godine, moći će se zabaviti uz znanstvene komunikatore iz petnaest država s četiri kontinenta. 

U izuzetnom okruženju Arene tijekom cijelog dana posjetitelji će moći uživati u nizozemskom Kids' corneru za najmlađe, izrađivati vjetrulje i naučiti kako šifrirati poruke. Sami će moći isprobati najnoviju tehnologiju poput Oculus Rifta (virtualna stvarnost) ili hologramske projekcije te proširene stvarnosti zahvaljujući gostima iz Finske. Moći će izraditi i upravljati robotima, vidjeti što je to Black box (hrv. crna kutija), kao i zanimljivi show "Matematika i šalša", koji je spoj gastronomije i matematike.

Uz dvodnevno trajanje, na kraju prvog dana piknika u Areni će se održati europska Noć istraživača. Tako je Pula uz Zagreb i Split, treći grad u Hrvatskoj koji će biti dio ovog europskog projekta. Posebni partneri Noći istraživača su talijanski gradovi Perugia, Ancona te La Aquila koji će se "uživo" biti povezani s hrvatskim gradovima.

Ulaz za oba dana Znanstvenog piknika i Noć istraživača je besplatan.

CARNet se ove godine, u sklopu Scientix projekta, uključio u organizaciju i osmišljavanje programskog dijela Znanstvenog piknika, a samo događanje održava se pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstva turizma, Ministarstva kulture, Istarske župnije i Grada Pule u organizaciji Udruge profesor Baltazar, Instituta Ruđer Bošković i Mreže popularizatora znanosti.

Hrvatski znanstvenici i udruge pripremaju mnoštvo zanimljivosti, tako da će na pikniku biti predstavnici PsihoFesta, E-studenta, Primusa, Populusa, Znanstvenih čarolija, Malih istraživača, Ljetne tvornice znanosti, Fizike expressa, Male meteorološke radionice i mnogi drugi.

Detaljnije informacije moguće je pronaći na stranici na http://www.piknik.zez.hr kao i na Facebook stranici projekta.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju