preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 6. 2. 2018. u 13:36 sati |

SCIENTIX

SCIENTIX (The community for science education in Europe) je projekt koji promiče i podržava suradnju nastavnika prirodoslovno-matematičke i tehničke grupe predmeta (STEM) diljem Europe.

Projekt se odvija u tri faze. U prvoj fazi projekta (2009 - 2012) izrađen je online portal s ciljem prikupljanja i prezentiranja edukacijskih projekata iz područja STEM-a, organizirano je niz raznovrsnih radionica za nastavnike diljem Europe, a sva događanja zaokružena su velikom SCIENTIX konferencijom koja se održala u svibnju 2011. godine u Briselu.

Cilj druge faze projekta Scientix (2013. – 2015.) bio je proširiti tu zajednicu na nacionalnu razinu. Putem mreže nacionalnih kontaktnih točaka (NCP-ova) Scientix se proširio na nacionalne zajednice nastavnika i pridonio razvoju nacionalnih strategija za veće prihvaćanje učenja i poučavanja utemeljenog na istraživanju i drugim inovativnim pristupima obrazovanju.

Ta se aktivnost nastavlja i u trećoj fazi projekta Scientix (2016. – 2019.) koja se financira iz programa Europske unije za istraživanje i inovacije Obzor 2020.

Scientix je izvorno osmišljen kao inicijativa Europske komisije i od samog početka koordinaciju provodi European Schoolnet, konzorcij iz Bruxellesa koji okuplja trideset ministarstava obrazovanja.

Aktivnosti CARNET-a na projektu SCIENTIX:

  • Održavanje radionica na kojima se predstavljaju različiti pristupi poticanja nastavnika da na inovativan način i jednostavnim metodama motiviraju učenike za znanost.
  • Održavanje fokus grupa kao poticaj na razmišljanje različitih dionika u obrazovnom procesu o potrebi donošenja sveobuhvatne strategije za STEM područje.
  • Sudjelovanje u pripremi i organizaciji Znanstvenog piknika.
  • Diseminacija projektnih aktivnosti putem raznih komunikacijskih kanala (CARNET-ovo mrežno sjedište, Portal za škole, Facebook, Twitter).

Više o projektu može se pronaći na službenim stranicama projekta.

 

SCIENTIX je financiran u sklopu programa Europske unije za istraživanje i inovacije Obzor 2020.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju