2009-07-08 00:00:00

CARNetu dodijeljena nagrada Comenius EduMedia

Hrvatska  akademska istraživačka mreža CARNet  i ove je godine nagrađena prestižnom  europskom nagradom "Pečat Comenius EduMedia".

Od strane međunarodnog žirija nagrađen je online tečaj pod nazivom "E-tečaj za e-mentore", izrađen  za potrebe i u koordinaciji CARNetovog edukacijskog centra. Autori CARNetovog online tečaja su Vjekoslav Hlede, Željana Vučina i Tomislav Stipančić.  Više o samom  tečaju možete pročitati na adresi: http://www.carnet.hr/onlinetecajevi/e-tecaj.

Comenius EduMedia Awards  europski je natječaj za didaktičke multimedijalne proizvode i materijale, a odvija se u organizaciji Gesellschaft für Pädagogik und Information – GPI.  Sama svečanost dodjele nagrada sudionicima, četrnaesta po redu, održana je 19.6.2009. godine u Berlinu. Ove je godine na natječaju sudjelovalo oko 170 sudionika iz 10 europskih zemalja:  Hrvatske , Austrije,  Bugarske, Francuske, Grčke, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Slovenije i Švicarske.

CARNetov „E-tečaj za e-mentore" ,odlukom međunarodnog žirija ,osvojio je Pečat Comenius EduMedia 2009 , a njime se  potvrđuje njegova kvaliteta i to u kategoriji stručnog usavršavanja. Time je CARNet  dobio pravo primijeniti logotip Pečat Comenius EduMedia na nagrađenome tečaju.

"E-tečaj za e-mentore" prvenstveno je namijenjen svim učiteljima i nastavnicima u osnovnim i srednjim školama koji žele primijeniti online tečajeve u svojoj nastavi , kao   i svima ostalima koji svoju nastavu žele obogatiti online sadržajima. Odvija se u open source alatu Moodle. Za pohađanje online tečaja potrebno je napredno znanje u korištenju Interneta (forum, e-pošta), a također se preporuča i poznavanje sadržaja CARNetovog online tečaja Komunikacija i kolaboracija putem Interneta.

Tečaj traje pet tjedana tijekom kojih polaznici sudjeluju u brojnim aktivnostima sličnim onima koje će kasnije sami provoditi kao mentori.  Tečaj je prvi put testno održan u lipnju 2008. godine, a redovno se održava od listopada 2008. Godine,  do sada ga je   pohađalo 98 polaznika.

Oglednoj verziji nagrađenog „E-tečaja za e-mentore“ moguće je pristupiti na adresi http://moodle.carnet.hr uz pomoć zaporke mentor. Više o natječaju možete pročitati na stranicama www.gpi-online.de gdje je objavljen popis svih nagrađenih institucija i pojedinaca.


Javni web CARNeta