2009-03-17 00:00:00

Natjecanje iz poznavanja prometne kulture

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa i tvrtkom Markot.tel, uz podršku Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNet, organizira natjecanje u poznavanju prometne kulture namijenjeno svim učeniciima osnovnih škola u Republici Hrvatskoj.

Cilj ovog natjecanja prevencija je stradavanja djece i mladih u prometnim nesrećama te, kao preduvjet,  povećanje razine poznavanja prometnih propisa i pravila.

Natjecanje će se provesti od 16. ožujka do 15. svibnja 2009. uporabom  Prometne Učilice, web alata za učenje i provjeru znanja iz prometne kulture, čiji je autor tvrtka Markot.tel. Prometna Učilica prilagođena je uzrastu djece od 1. do 8. razreda osnovne škole te obrađuje dvije tematske cjeline - kretanje pješaka u prometu i vožnju bicikla, kako kroz poučne sadržaje, tako i kroz pitanja za provjeru znanja.

Kako bi svoje znanje moglo provjeriti što više školske djece iz svih krajeva naše zemlje, Prometna učilica je dostupna putem Interneta na adresi http://prometnaucilica.skole.hr. Za pristup njenom sadržaju potrebno je posjedovati korisničku oznaku u AAI@EduHR sustavu, koju učenici i učitelji mogu dobiti od administratora imenika na školi.

Ministarstvo unutarnjih poslova osiguralo je vrijedne i poticajne nagrade za škole koje postignu najbolji uspjeh, a isto tako i za najuspješnije učenike.

Valja napomenuti da će Prometna učilica osim primarne namjene biti dostupna i nastavnicima za prezentaciju i poduku, a kroz aplikacijska rješenja nudi mogućnost izrade njihovih vlastitih pitanja, korištenje već postojeće baze pitanja te kreiranja zadataka za vježbanje. Isto tako, u svom će je radu koristiti i policijski službenici svih policijskih uprava te Ravnateljstva policije u organiziranju raznih preventivnih aktivnosti u osnovnim školama te pri organiziranju natjecanja iz poznavanja prometnih propisa u sklopu školskih, županijskih, državnih i drugih natjecanja.

Više informacija o samom natjecanju možete pronaći na Portalu za škole na adresi http://www.skole.hr/prometnaucilica.


Javni web CARNeta