2016-09-29 13:16:00

Riječki robot-pauk STEMI odnio pobjedu na Idea Knockoutu i ide u Las Vegas

Pobjeda na ovogodišnjem Idea Knockout natjecanju startupova časopsa BUG, koje se održalo u Kinu Europa, a na kojem je sudjelovalo čak 20 timova, pripala je STEMI-ju. Riječ je o robotu-pauku s istoimenom multimedijalnom platformom za popularizaciju znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike.

Marin Trošelj iz STEMI-ja nije skrivao oduševljenje pobjedom te je naglasio kako se nadaju opravdati očekivanja u Las Vegasu - "Uvijek se nadamo pobjedi gdje god se prijavljujemo, iako je konkurencija na Idea Knockoutu bila jaka. Na CES-u nam je ciljano tržište, imaju poseban dio za edukacijske tehnologije i želimo vidjeti koji su trendovi i noviteti te pokazati što mi radimo jer mislim da dolazimo u pravo vrijeme s pravom stvari. CES je za nas mjesto za biti."

Prvo mjesto donosi i glavnu nagradu, odlazak na CES 2017 i izlagački štand na jednom od najvažnijih svjetskih sajmova potrošačke elektronike, gadgeta, tehnoloških inovacija i startupa koji se svake godine u Las Vegasu. STEMI će imati priliku predstaviti se pred 170.000 predstavnika tehnološke industrije, investitora i medija te je prilika za brojne poslovne susrete, partnerstva i kontakte.

Članak je preuzet s portala Netokracija.com.


Javni web CARNeta