2014-01-13 09:23:00

Otvoren tečaj o izradi e-knjiga u EPUB formatu

Krajem prosle godine CARNet je razvio novi tečaj namijenjen korisnicima koji žele izrađivati vlastite e-knjige te svima koji žele saznati više o e-knjgama, uređajima i aplikacijama namijenjenima čitanju e-knjiga.

Riječ je o tečaju u kojem je naglasak stavljen na praktičnu primjenu naučenog tako polaznici nakon upoznavanja pojedinih alata koji se obrađuju u lekcijama imaju priliku koristiti njihove mogućnosti pri izradi vlastite e-knjige. S obzirom da je otvoren za sve korisnike, za pristup tečaju nije potrebno prijaviti se s AAI@EduHr korisničkim računom.

Tečaj o izradi e-knjiga u EPUB formatu podijeljen je u pet cjelina putem kojih korisnik "korak po korak" može upoznati postupak i alate s kojima se priprema i izrađuje vlastita e-knjiga.

Vrijedi istaknuti da je tečaj razvijen u okviru CARNetove nove usluge eduKnjižara koja predstavlja središnje mjesto na kojem CARNetovi korisnici mogu pristupiti pojedinim e-knjižarama različitih ponuđača te pregledati njihovu ponudu i prema želji obaviti kupovinu u njima. Osim sadržaja koji se kupuju, u eduKnjižari korisnici mogu pronaći i besplatne sadržaje.

 


Javni web CARNeta