2013-10-17 13:04:00

Uspješno započeo rani pilot u okviru Centra za naprednu računalnu zaštitu uz potporu EU-a

Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet, u suradnji s drugim partnerima, uspješno se uključila u provođenje projekta ranog pilota u okviru Centra za naprednu računalnu zaštitu (ACDC – Advanced Cyber Defence Center).

Sredinom listopada u okviru projekta ranog pilota uspješno su provedeni testovi dijela pojedinačnih komponenti sustava koje je izradio CARNet zajedno s drugim partnerima na projektu.

Time je uspješno započela rana pilot faza koja se sastoji od testnih komponenti koje su počele slati podatke na testni Centar za obradu i razmjenu podataka („central clearing house“), središnju komponentu sustava na kojemu počiva projekt.

Uspješan rad ranog pilota je preduvjet za daljnji razvoj sustava, njegovo unaprjeđenje i prilagodbu te ostvarivanje jednog od temeljnih ciljeva projekta – uspješnu borbu protiv botneta.

Kroz cijeli niz aktivnosti CARNet radi na uvođenju i sigurnom korištenju ICT tehnologija u akademskoj i obrazovnoj zajednici u Hrvatskoj. Rezultat prepoznavanja te uloge jest i sudjelovanje CARNeta u ovom projektu koji podupire Europska Unija.

Više informacija potražite na adresi http://www.carnet.hr/o_carnetu/eu_projekti/acdc.

 


Javni web CARNeta