2012-07-16 11:21:25

Uspostavljen Centar za sigurniji Internet

U Zagrebu je 5. lipnja 2012. godine uspostavljen Centar za sigurniji Internet. Centar je uspostavljen potpisivanjem Sporazuma o strateškom partnerstvu između Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva uprave, Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet, Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, Agencije za zaštitu osobnih podataka, Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba te udruge Suradnici u učenju.

Jedan od glavnih ciljeva Centra za sigurniji Internet je zajedničko promicanje računalne i informacijske sigurnosti u Republici Hrvatskoj.

Poseban naglasak stavljen je na osmišljavanje učinkovitih mehanizama za sprječavanje rizika i opasnosti koje prijete najugroženijim društvenim skupinama, djeci i mladima. Uspostavom Centra osnažit će se dosadašnja uspješna suradnja te unaprijediti koordinacija aktivnosti svih tijela i agencija u području računalne i informacijske sigurnosti. Potpisivanjem Sporazuma o strateškom partnerstvu na uspostavi Centra stvorit će se i formalni okvir za njegovu institucionalizaciju.

Posjetite mrežne stranice Centra na adresi www.sigurnijiinternet.hr


Javni web CARNeta