2012-05-14 14:37:17

Održana eTwinning radionica za nastavnike

CARNet je u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe Europske Unije 7. i 8. svibnja 2012. održao eTwinning radionicu za nastavnike i nenastavno osoblje koji se bave predškolskim, osnovnoškolskim i srednješkolskim obrazovanjem.

eTwinning je portal namijenjen međunarodnoj suradnji i usavršavanju nastavnog i nenastavnog osoblja od predškolskog obrazovanja do srednje škole, a nastavnicima i učenicima služi kao centralna lokacija na kojoj mogu upoznati kolege iz europskih škola i započeti rad na projektima putem interneta. Portal im omogućuje zajedničko osmišljavanje i provođenje projekata u nastavi i druženje s kolegama. Uz to, portal je i sigurno okruženje u kojem se ovakvi međunarodni projekti mogu održavati, jer nudi niz odličnih alata na Internetu za učenike i nastavnike, ali u zaštićenom sustavu pod kontrolom nastavnika.

Kroz radionicu o eTwinningu polaznici su imali prilike naučiti višeo metodama provođenja međunarodnih projekata u nastavi, planiranju nastave koja uključuje međunarodnu suradnju te motiviranju i prepuštanju inicijative učenicima kod osmišljavanja i provođenja međunarodnih projekata. Na radionici su polaznici radili na razvoju svojih projektnih ideja te planiranju nastave na projektu međunarodne suradnje, a imali su priliku naučiti i raditi u nekoliko ICT alata koji će im pomoći u provođenju međunarodnih projekata u učionici.

Nakon radionice desetak polaznika znat će kako se uključiti u rad na portalu www.etwinning.net te pokrenuti nove projekte suradnje s drugim školama u Hrvatskoj i Europi. 

Ovo je četvrta radionica o eTwinningu koju su zajedno održali CARNet i Agencija za mobilnost. U planu je i daljnja suradnja CARNeta i Agencije, a informacije o sljedećim radionicama i događanjima pratite na stranicama obje ustanove.
 


Javni web CARNeta