2012-04-20 13:31:00

CARNetovo natjecanje Webfestival 2012

I ove se godine, u okviru CARNetove korisničke konferencije – CUC 2012, održava natjecanje Webfestival, koje se svake godine bavi drugom temom aktualnom u svijetu weba i ICT-a. Ovogodišnji Webfestival je pod sloganom „Tri, dva, jedan... snimaj!“  otvorio svoje natjecanje 20. 4. 2012. te omogućio prijave na temu multimedijskog učenja i izrade obrazovnih multimedijskih sadržaja od video materijala, screencastova i podcastova do animacija. Prijave na natjecanje trajat će do 30. rujna 2012.

Na natjecanje se prihvaćaju radovi obrazovnog karaktera namijenjeni obrazovnim programima i aktivnostima u školama i na fakultetima, ali i oni namijenjeni drugim vrstama obrazovnih aktivnosti, uključujući i materijale koji su izradili pojedinci i objavili na Internetu za slobodno korištenje.

Radovi se prihvaćaju u dvije dobne kategorije:

Mladi kreativci - do 18 godina Majstori - iznad 18 godina.

Zainteresirani autori multimedijskih sadržaja na natjecanje se mogu prijaviti putem online obrasca na adresi http://webfestival.carnet.hr/2012/prijavnica i konkurirati za vrijedne nagrade.  Prijavljene multimedijske sadržaje ocjenjivat će Ocjenjivački sud. Osim nagrade prema ocjenama Ocjenjivačkog suda, za prijavljene multimedijske sadržaje iz obje kategorije glasat će publika i svojim glasovima odabrati najbolji rad od svih pristiglih radova u obje kategorije.

Nagrade će pobjednicima natjecanja biti uručene na CARNetovoj korisničkoj konferenciji – CUC 2012, koja se održava u Rijeci od 12. – 14. studenog 2012. Novost Webfestivala 2012 je da se stranice natjecanja sada mogu pratiti i putem mobilnih telefona jer je kreirana njihova mobilna inačica. Mobilni web Webfestivala 2012 optimiziran je za sučelje mobilnih telefona te mu je prilagođen vizualni identitet.

Još jedna od novosti ovogodišnjeg Webfestival weba je i kategorija Webfestival u medijima (http://webfestival.carnet.hr/2012/webfestival_u_medijima) u kojoj ćemo pratiti vijesti koje o Webfestivalu objavljuju hrvatski mediji. Na tim je stranicama, uz odobrenje Hrvatske radiotelevizije, objavljena snimka priloga iz emisije „Školski sat“, u kojoj su prošlogodišnji pobjednici natjecanja Webfestival 2011 predstavili su svoje radove i učenike koji su sudjelovali u njihovom stvaranju, te vas pozivamo da ju pogledate.

Više informacija o Webfestivalu 2012, kriterijima natjecanja i pravilima sudjelovanja potražite na adresi http://webfestival.carnet.hr.
 


Javni web CARNeta