2012-02-24 11:09:00

Unaprijeđena CARNetova usluga - sys.backup

S ciljem doprinosa pružanja dodatne podrške CARNet sistem inženjerima u njihovim svakodnevnim obvezama, CARNet je ovih dana unaprijedio uslugu sys.backup.

CARNetova usluga koja omogućuje obavljanje udaljenog sigurnosnog arhiviranja podataka od danas je unaprijeđena novim brzinama. Nova dozvoljena kvota za pohranu podataka povećana je dvostruko, tj. sa 100GB na 200GB, uz nepromijenjeno vrijeme čuvanja podataka od dva mjeseca, za što je i dalje nužno imati minimum 100Mbps vezu prema CARNet mreži.

Također, novost je i uvođenje mogućnosti primanja obavijesti elektroničkom poštom o statusu izvršenih pohrana (backup jobs) na dnevnoj bazi, te je s novom verzijom bacula-cn paketa ova opcija uključena po samoj instalaciji. Svi koji žele isključiti navedenu opciju ili obavijesti primati na adresu elektroničke pošte različitu od one koju su naveli kod instalacije paketa, molimo da nas kontaktiraju putem adrese sysbackup@carnet.hr.

Podsjećamo, usluga sys.backup visokoškolskim ustanovama - punopravnim članicama CARNeta omogućuje niz prednosti vezanih uz sigurnosnu pohranu podataka. Umjesto svakodnevne izmjene traka (kazeta) i opasnosti od mogućih nezgoda, uz pomoć ove usluge moguće je jednostavno i sigurno napraviti sigurnosno pohranjivanje podataka.

U nastojanju da ova CARNetova usluga bude još bolja, pozivamo vas da svoje komentare i sugestije pošaljete putem ankete dostupne na adresi http://sistemac.carnet.hr/anketa/5.

Više informacija o usluzi potražite na stranici http://sistemac.carnet.hr/sysbackup, za što se morate prijaviti svojom AAI@EduHr korisničkom oznakom.


Javni web CARNeta