2011-09-14 10:15:26

Časopis VIDI osvaja američko tržište

Na Apple Store tržište, koje ima više od 200 milijuna korisnika, iz Hrvatske se prvi otisnuo informatički časopis VIDI koji u tiskanom izdanju izlazi već 17 godina. VIDI je već priskrbio reputaciju časopisa koji izlazi u susret novim izazovima, a poznat je i po svojim godišnjim nagradama za inovativnost VIDI Awards.

Za iPad platformu redakcija sastavljena od hrvatskih autora pripremila je izdanje na engleskom jeziku pod imenom "VIDI Magazine". Ovo izdanje prilagođeno je globalnom tržištu i prevedeno na engleski jezik te sadržajno i tehnički usavršeno i dorađeno za iPad platformu naročito popularnu u SAD-u.

Da je ideja pala na plodno tlo pokazuje i činjenica da se Vidi Magazine rangirao na čak 45. mjesto između 3.350 News publikacija na američkom iTunes Storeu i time se svrstao u TOP 50 news aplikacija u SAD-u. VIDI Magazine preporučen je i u rubrici "New & Noteworthy" te "What's Hot" na američkom iTunes Storeu.    

Sve zainteresirane podsjećamo da je arhiva hrvatskog izdanja časopisa VIDI svim članovima akademske i obrazovne zajednice u Republici Hrvatskoj bez naknade dostupna u CARNetovoj e-Knjižnici na adresi http://e-knjiznica.carnet.hr/vidi.

 


Javni web CARNeta