2011-03-14 13:39:05

CARNetovi e.Tečajevi za primjenu u nastavi

Usluga e.T. - e.Tečajevi za primjenu u nastavi namijenjena je prvenstveno učiteljima i nastavnicima informatike u osnovnim i srednjim školama, ali ih mogu primjenjivati i nastavnici drugih predmeta koji žele da njihovi učenici obogate proces učenja korištenjem informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Tečajeve također može koristiti nastavno-znanstveno osoblje visokoškolskih ustanova.

Usluga podrazumijeva ustupanje gotovih tečajeva iz programa CARNetovog edukacijskog centra o programiranju, web dizajnu, multimediji te korištenju interneta objavljenih u CARNetovom sustavu Moodle. Tečajevi se mogu u potpunosti izvoditi putem Interneta (online), u učionici ili se samo dijelom mogu izvoditi online, kao nadopuna klasičnom obliku nastave (kombinirani model).

U svim e.Tečajevima postoji mogućnost komunikacije nastavnika s učenicima, te učenika međusobno, putem foruma i elektroničke pošte.

Unutar svakog tečaja implementirani su  zadaci za vježbu i provjeru znanja za koji je razrađen sustav bodovanja pa se uspjeh na tečaju, ukoliko nastavnik želi, može implementirati u završnu ocjenu nastavnog predmeta.

Veseli nas što je od pokretanja usluge otvoreno je ukupno 129 tečajeva, od čega je u protekloj 2010. godini otvoreno 27 novih tečajeva. Iz cjelokupnog programa tečajeva, tečajevi o programskim jezicima C i Pascal najčešće su korišteni. Najviše tečajeva koriste nastavnici iz gimnazija te se najviše primjenjuju u redovnoj nastavi.

Komentar jednog nastavnika u anketi o e.Tečaju… "Dobro je koristiti tečajeve u nastavi jer se učenici podučavaju sadržaju ali i novim metodama učenja. Naglasak je na samostalnom radu i vlastitoj odgovornosti za učinak učenja. Nastavnik treba drugačiji oblik pripreme za nastavu ... svakako pogledati sadržaj i pripremiti odgovore na eventualna pitanja učenika, a posebno se to odnosi na način rada."… možda potakne i vas da postanete korisnik ove usluge.

Više informacija o samoj usluzi možete pronaći na internetskim stranicama usluge e.T. - e.Tečajevi za primjenu u nastavi.  Za pristup pojedinom tečaju iz programa usluge dovoljno je ispuniti web obrazac.


 


Javni web CARNeta