2011-02-10 15:43:52

Projekt za mlade - 10:10 TEEN

Projekt pod nazivom 10:10 TEEN povezan je s pokretom koji uključuje pojedince, škole, tvrtke i organizacije koji smanjuju svoje emisije ugljika za 10% godišnje. U sklopu ovog pokreta, pokrenut je spomenuti projekt  koji je usmjeren na mlade osobe od 13 do 19 godina, a cilj mu je povezati vršnjake u naporima za smanjenje emisija ugljika.

Projekt je počeo krajem siječnja ove godine i trebao bi biti proveden do sredine prosinca (uz šestotjedni prekid tijekom ljeta). Tijekom trajanja projekta bit će ostvarena bliska suradnja sa školama, općinama i drugim sudionicima projekta. U srijedu, 9. veljače 2011. objavljeni su prvi zadaci, a svi zainteresirani učenici za ovaj prvi zadatak mogu se uključiti do 18. veljače 2011. godine.

Svake druge srijede bit će zadana barem tri nova zadatka, a sudionici će imati 10 dana da ih izvrše. Sudionici mogu odabrati jedan ili više zadataka – što ih više predaju, veće su šanse za osvajanje jedne od nagrada. 

Zadaci će biti sljedeće vrste:

    kreativan zadatak – u kojem se izrađuje kreativno, kao što je vizualni esej, plakat ili nešto slično     zadatak računanja, te     zadatak postavljanja.

Svi zadaci vezani su uz klimatske promjene odnosno smanjenje emisije ugljika.

Projekt će nadgledati stručnjaci za klimatske promjene, a uključivat će i "razmjenu vršnjaka" – mladi sudionici koji se pokažu najboljima u smanjenju emisije ugljika imat će priliku posjetiti druge zemlje i gradove te se tako upoznati s drugim načinima smanjenja otisaka ugljika.

Detaljnije informacije o projektu i uključenju u projekt možete pročitati na stranicama Portala za škole.


Javni web CARNeta