2010-05-06 14:49:00

CARNetova podrška drugom natjecanju osnovnoškolaca u znanju o prometu

Koncem travnja ove godine završilo je drugo po redu natjecanje u poznavanju prometnih propisa putem Prometne Učilice. U odnosu na prethodnu godinu, u natjecanju je sudjelovalo 36,73% više škola  i 11,45% više učenika.

Natjecanje na kojem su učenici osnovnih škola Republike Hrvatske pokazali svoje znanje o sudjelovanju u prometu provedeno je od 1. ožujka do 30. travnja 2010. unutar Prometne Učilice na adresi  http://ucilica.skole.hr/prometna, internetske aplikacije za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa.

Sudjelovanjem u natjecanju, osim poučnih sadržaja koji su ove godine obogaćeni i video materijalima te pitanja za provjeru znanja, učenici su mogli zaigrati i igre pamćenja, slagati online puzzle, ispisati raspored sati, ili bojanke te razmjenjivati svoja mišljenja, ideje i saznanja o prometu (kroz tekst, fotografiju i video).

Najuspješniji učenici od 1. do 4. i od 5. do 8. razreda nagrađeni su biciklom i kacigom, a prvi među njima uz to su osvojili i prijenosno računalo.

Ovo drugo po redu natjecanje o poznavanju prometnih propisa namijenjeno učenicima organiziralo je Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa te tvrtka Markot.tel uz podršku Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet.


Javni web CARNeta