2010-04-14 14:02:00

Dani kreativnosti i inovativnosti - Kreativnost u edukacijskim sustavima ili kako naučiti misliti

U organizaciji udruge MRAK (Mreža za razvoj i kreativnost) na zagrebačkim su se fakultetima od 19. do 23. travnja 2010. održali Dani kreativnosti i inovativnosti 2010.

Osmišljen program predavanja koja pružaju drukčije viđenje već poznatih problema održavao se na pet lokacija:

Fakultet elektrotehnike i računarstva Prehrambeno-biotehnološki fakultet Tekstilno-tehnološki fakultet Grafički fakultet Fakultet strojarstva i brodogradnje

CARNetov MoD je putem Internet prijenosa (streaminga) prenosio ova događanja i prikazivao ih u TCR centrima, gdje su ih zainteresirani mogli pratiti svaki dan od 11 do 14 sati.
 

O Danima kreativnosti i inovativnosti

Svjesni činjenice da je kreativno razmišljanje ključan element za razvoj cjelokupna društva, udruga MRAK – Mreža za razvoj i kreativnost, usmjerila se na osvješčivanje društva o važnosti promjena i integracija, odnosno kreativnosti i inovativnosti za društveni i gospodarski razvoj. Stoga su i ove godine pred najuglednijim znanstvenicima, hrvatskim poduzetnicima i uglednicima iz javnog i društvenog života te u partnerstvu s eminentnim stručnjacima, prof. dr. sc. Slavkom Krajcarom, prof.dr.sc. Davorom Pavunom i prof. dr. sc. Velimirom Srićom, organizirali Dan kreativnosti i inovativnosti u Hrvatskoj. Kao i prošle, i ove je godine dodijeljena Nagrada za kreativnost i inovativnost u poslovnom i društvenom djelovanju u nekoliko kategorija.

Organiziranjem Dana kreativnosti i inovativnosti Mreža za razvoj i kreativnost nastoji potaknuti i ubrzati razvoj koji će se temeljiti na maksimi održivog razvoja te na promicanju vrijednosti društvene odgovornosti. Naglasak je cijelog projekta na poticanju intenzivnijeg korištenja kreativnosti i inovativnosti te svrsishodnijeg upravljanja kreativnom inteligencijom, kako u poslovnom sektoru i u sektoru javne uprave, tako i na ukupnoj građanskoj razini.

Za radnog dnevnog dijela Dana kreativnosti i inovativnosti održana je serija stručnih predavanja eminentnih stručnjaka inovativnog koncepta. Osnovne su ovogodišnje tematske kategorije:

održivi razvoj, energetika i ekologija edukacija, društvo znanja i kultura gospodarstvo i poslovanje umrežavanje i značaj socijalnih mreža.

Na završnom, svečanom dijelu manifestacije, uz kratka pozdravna obraćanja ključnih osoba te okrugli stol uglednika na temu „Kreativnost u edukacijskim sustavima ili učimo li misliti u školi“, održana je i dodjela nagrada nominiranim menadžerima i tvrtkama za kreativnost i inovativnost. Ovogodišnji stručni žiri sačinjavali su prof. dr. sc. Velimir Srića, prof. dr. sc. Slavko Krajcar, prof. dr. med. Mate Granić, dipl. ing. stroj. Branka Rakić, doc. dr. sc. Feđa Vukić, Jasminka Jelčić dipl. psiholog, Andrija Popović mag. oec., Ivana Nikolić, prof., ak. slik.; dipl. diz., Dalibor Marjanović, dipl. ing. te Dijana Čičak.

Dan kreativnosti i inovativnosti 2010. godine održao se pod pokroviteljstvom i u suradnji s CARNetom, Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa i uz pomoć medijskih partnera Busines.hr, Poslovni savjetnik, Kapital network, HRT radio, Plan B, VIDI.

Više informacija, kao i popis pobjednika, pogledajte ovdje.


Javni web CARNeta