2010-01-14 09:50:00

Početak 2. semestra nastave na E-learning akademiji

Prijelazna radionica će još jednom označiti početak 2. semestra nastave na CARNetovoj E-learning akademiji, a ove će se godine održati 18. i 19. veljače 2010. godine u CARNetovim prostorijama na Srcu.

E-learning akademiju, jednogodišnji obrazovni program za korištenje tehnologije u obrazovanju pokrenut 2004. godine, do sada je završilo 265 polaznika iz više od 60 mjesta i gradova Hrvatske, ali i iz nekoliko zemalja regije. Ove godine akademiju polazi VII generacija polaznika, najvećim dijelom iz sustava školstva i visokog obrazovanja, ali i iz državnih institucija, nevladinih udruga i komercijalnih tvrtki.

Na tri smjera E-learning akademije polaznici se mogu obrazovati za e-learning managere, course designere ili e-learning tutore, pa će ovisno o odabranom programu učiti o teoriji projektnog menadžmenta primijenjenog na e-learning projekte, proučavati e-learning alate i metodologiju koji stoje na raspolaganju budućim course designerima ili savladavati vještine vođenja nastave u online okruženju.

Dvodnevna prijelazna radionica jedna je od tri radionice koje se održavaju uživo, dok većinu nastave tijekom dva semestra, koliko traju programi E-learning akademije, 62 polaznika upisana u akademskoj godini 2009./2010. pohađa online. Za polaznike je prijelazna radionica prilika je da se po drugi puta susretnu s kolegama s kojima su do tada surađivali online te da se upoznaju s tutorima koji će ih voditi kroz drugi semestar. Polaznici će kroz specijalizirane sadržaje imati prilike saznati i što ih očekuje u drugom semestru te se, nakon zajedničkog uvodnog semestra, početi baviti temama specifičnima za uloge koje su odabrali. 

Predavanja i pozvani predavači

Prijelazna radionica uključuje i niz zanimljivih predavanja pozvanih predavača i stručnjaka na području primjene e-učenja u Hrvatskoj, od čega valja izdvojiti radionicu „Komunikacijske vještine u e-obrazovanju“ pod vodstvom prof.dr.sc. Gorana Bubaša, radionicu o izradi obrazovnih materijala u sustavu za upravljanje učenjem Moodle te radionicu o upravljanju projektima u obrazovnom okruženju. Polaznicima će na prijelaznoj radionici biti prezentiran i E-learning laboratorij, skup resursa i alata razvijenih specijalno za E-learning akademiju koji stoje na raspolaganju polaznicima akademije. E-learning laboratorij obuhvaća alate poput sustava za upravljanje učenjem (LMS) Moodle, Ilias, A-tutor i Claroline, alata za ocjenjivanje, alata za izradu konceptualnih mapa, podcasting alata, wikija, bloga, e-portfolia, alata društvenog umrežavanja i označavanja i mnogih drugih.

Saznajte više na stranicama E-learning akademije na adresi www.carnet.hr/ela.


Javni web CARNeta