preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 2. 2. 2018. u 14:16 sati |

Portal za škole

Za sve učenike i nastavnike koji vole koristiti tehnologiju kao pomoć pri učenju, pripremanju nastave, nadopunjavanju znanja iz školskog gradiva, kao i za sve koji žele surađivati s kolegama iz cijele Hrvatske i razmjenjivati svoja znanja i digitalne nastavne materijale, CARNET je razvio i održava Portal za škole na http://www.skole.hr - središnje mjesto na kojemu posjetitelji mogu pronaći korisne informacije vezane uz škole i CARNET-ove usluge, a i sami  mogu doprinijeti njegovom razvoju svojim sadržajima.

Jedna od glavnih zadaća Portala za škole je prikupljanje, klasificiranje i objavljivanje digitalnih nastavnih materijala, pisanih od strane nastavnika osnovnih i srednjih škola ali i njihovih učenika. Te  materijale nastavnici mogu iskoristiti za osuvremenjivanje i obogaćivanje nastave, dok učenicima služe kao nadopuna nastavi ili za samostalno učenje koje uz pomoć tehnologije može biti jednostavnije i zanimljivije. Iz tog su razloga na Portalu za škole objavljene sve informacije potrebne za pisanje, prijavu i objavu digitalnih nastavnih materijala.

Osim digitalnih obrazovnih materijala, na Portalu za škole se mogu pronaći brojne korisne informacije i sadržaji koji prate nastavno gradivo i koji učenicima mogu pomoći pri ispunjavanju njihovih svakodnevnih školskih obveza, ali i pri organizaciji slobodnih aktivnosti.

S ciljem da se čitateljima ponudi novi osvježeni koncept, nakon gotovo devet godina postojanja, Portal za škole uveo je nove rubrike. Uvažavajući potrebe nastavnika te sve veću ulogu informacijsko-komunikacijskih tehnologija u obrazovanju nastale su rubrike: Aktualno, Digitalni sadržaji, Suvremeno obrazovanje, Dobro je znati te CARNET i škole. Već postojeće rubrike uklopljene su u nove, pa čitatelji portala mogu pronaći sve sadržaje koje su i do sada pratili u drugačijoj strukturi obogaćenoj novim sadržajima.

Rubrika “Suvremeno obrazovanje“ namijenjena je nastavnicima, a prvenstveno se bavi primjenom informacijsko-komunikacijskih tehnologija u obrazovanju, ali i drugim aspektima poučavanja i stručnog usavršavanja nastavnika. Važan dio rubrike su i primjeri iz prakse koje objavljuju sami nastavnici.

Rubrika “Aktualno“ donosi najnovije vijesti vezane za obrazovni sustav. U ovoj rubrici tako možete pročitati vijesti hrvatskih obrazovnih ustanova, vijesti iz škola, informacije vezane uz obrazovanje namijenjene učenicima, te zanimljivosti o novim događanjima i alatima u podrubrici “Informator“.

U rubrici ”Digitalni sadržaji” nalaze se svi digitalni nastavni materijali hrvatskih nastavnika koji su objavljeni na Portalu za škole, kao i učenički radovi te školske novine i audio emisije Dječjeg i Obrazovnog programa Hrvatskog radija.

“Dobro je znati“ je rubrika koja na jednom mjestu okuplja autorske tekstove namijene osnovnoškolcima i srednjoškolcima te informacije i savjete bitne roditeljima, i u toj se rubrici može pronaći i mnoštvo savjeta stručnjaka namijenjenih učenicima i roditeljima. U istoj rubrici nalazi se i podrubrika „Veliki odmor“ koja donosi zanimljivosti i informacije o različitim aktivnostima koje čitateljima mogu obogatiti slobodno vrijeme.

Uz navedene sadržaje namijenjene specifičnim potrebama čitatelja, valja spomenuti i zajedničke sadržaje koji uključuju vijesti vezane za sva aktualna događanja u školstvu i rad obrazovnih institucija, tehnologiju, znanost, putovanja, hobije itd.


 
Kontakt za Portal za škole
 
kontaktirajte online
 
Slične usluge
 
 
 

Najnovija vijest s Portala za škole
Agencija za odgoj i obrazovanje poziva mentore učenika koji su pozvani na državnu razinu smotre LiDraNo...
 
Važni dokumenti
 
Kontakt za Portal za škole
 
kontaktirajte online
 
Slične usluge
 
 
 
 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju