preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 22. 3. 2011. u 09:44 sati |

E-tečaj za e-mentore

Kome je tečaj namijenjen?

E-tečaj za e-mentore je praktičan tečaj prvenstveno namijenjen svim učiteljima i nastavnicima u osnovnim i srednjim školama koji žele primijeniti online tečajeve u svojoj nastavi. Tečaj posebno preporučujemo svim učiteljima i nastavnicima koji koriste CARNetovu uslugu E-tečajevi za škole.

Tečaj također mogu pohađati i nastavnici u sustavu visokoškolskog obrazovanja i ostali zainteresirani koji u svoju nastavu žele uključiti online komunikaciju ili nastavu u potpunosti izvoditi online.

Sadržaj tečaja

  • priprema mentora i polaznika za tečaj
  • uvođenje polaznika u virtualno okruženje
  • 11 najvećih početničkih izazova
  • osobine dobrog mentora
  • odabir i prednosti pojedinog komunikacijskog alata
  • motivacija polaznika
  • moderiranje diskusija
  • povratne informacije
  • mogućnosti i potrebe osobnog razvoja nakon tečaja.

Tijekom održavanja tečaja polaznici sudjeluju u brojnim aktivnostima sličnim onima koje će kasnije sami provoditi kao mentori: diskusije na relevantne teme, grupni radovi (pravila za kvalitetnu online komunikaciju, prednosti i mane pojedinog komunikacijskog alata i dr.), izrada pripreme za tečaj i pozdravne poruke, studija slučaja, moderiranje foruma, ocjenjivanje kolega i drugo.

Studija slučaja opisuje primjer uvođenja e-obrazovanja u nastavu. Polaznik prolazi kroz određene tipične situacije, te nakon svake bira koji sljedeći korak će napraviti kako bi što kvalitetnije uveo e-learning u nastavu.
 
Tečaj je implementiran u open source alat Moodle pri čemu su korišteni mnogi alati koje Moodle nudi: forum, wiki, blog, chat, lekcije, testovi i dr.

Potrebna predznanja

Za pohađanje online tečaja potrebno je napredno korištenje Interneta (forum, e-pošta), a također se preporuča i poznavanje sadržaja CARNetovog online tečaja Komunikacija i kolaboracija putem Interneta.

Autori tečaja: Vjekoslav Hlede, Željana Vučina, Tomislav Stipančić

Tečaj je nastao 2008. godine.
 
 


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju