preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 2. 2. 2018. u 16:14 sati |

Odjel za podršku obrazovanju

Odjel za podršku obrazovanju pruža podršku obrazovnoj i akademskoj zajednici u upotrebi informacijsko-komunikacijskih tehnologija sa svrhom unaprjeđenja nastavnog procesa. Aktivnosti odjela usmjerene su na osnaživanje obrazovne zajednice s ciljem njenog digitalnog sazrijevanja, kroz sustavnu edukaciju o načinima implementacije tehnologije i online sadržaja u nastavu vodeći računa o pedagoško-metodičkom aspektu primjene takvih sadržaja, te kroz istraživanje i implementaciju obrazovnih tehnologija prikladnih za hrvatski obrazovni kontekst.

Podrška se realizira kroz tri službe i jedan tim:

  • Služba za istraživanje i razvoj e-učenja;
  • Služba za podršku e-obrazovanju;
  • Služba za obrazovne tehnologije;
  • Tim za web produkciju i strategiju.

U sklopu Službe za istraživanje i razvoj e-učenja Odjel ispituje potrebe korisnika i prati trendove u području e-učenja, a na temelju zaključaka razvija nove sadržaje i programe te usmjerava razvoj CARNET-ovih usluga za podršku obrazovanju. Zadatak je službe i promocija i podizanje svijesti o svjetskim trendovima u hrvatskom obrazovnom okruženju te suradnja s drugim institucijama nadležnima za obrazovni sustav i uvođenje ICT-a u obrazovanje kao i suradnja s istraživačkim ustanovama koje istražuju obrazovni proces i sustav.

Aktivnosti Službe za podršku e-obrazovanju usmjerene su na razvoj digitalnih kompetencija CARNET-ovih korisnika i na edukaciju za kvalitetnu i svrsishodnu primjenu obrazovnih alata, kroz osmišljavanje i razvoj online tečajeva, webinara, seminara i radionica te sudjelovanje na redovnim skupovima obrazovnih djelatnika. Služba za podršku obrazovanju sudjeluje i na infrastrukturnim projektima za osnaživanje obrazovne zajednice poput Škola 2.0 i Učionica budućnosti i dr.

Služba za obrazovne tehnologije bavi se podrškom za korištenje platformi za učenje na daljinu, ali i drugih obrazovnih tehnologija i alata za izradu online obrazovnih sadržaja i provođenje e-učenja te praćenjem trendova u obrazovnim tehnologijama, prilagođavanjem ponuđenih obrazovnih tehnologija potrebama CARNET-ovih korisnika, testiranjem novih alata i uvođenjem novih obrazovnih tehnologija i alata kao CARNET-ovih usluga. U suradnji s druge dvije službe, Služba za obrazovne tehnologije osmišljava i izvodi edukaciju korisnika za korištenje alata koje CARNET nudi, a bavi se kreiranjem obrazovne multimedije te multimedijalnih materijala za CARNET-ove usluge.

Tim za web produkciju i strategiju bavi se izradom webova i sustava s obrazovnim sadržajima kao i razvojem kompetencija i znanja vezanih uz obrazovne sadržaje, njihove formate i mogućnosti te daljnji razvoj edukativnih webova. Suradnjom s ostalim službama i timovima unutar CARNET-a, tim diseminira znanja iz CARNET-a, ali i rezultate, aktivnosti i uspjehe CARNET-a prema javnosti i korisnicima putem webova koje održava i razvija: Portala za škole, portala eLektire i Edu.hr te CARNET-ovog javnog weba.

Pored toga Odjel za podršku obrazovanju sudjelovanjem na projektima financiranima iz EU sredstava nastoji pridonijeti razmjeni iskustva i diseminaciji znanja u području primjene ICT-a u obrazovanju te poučavanja u online i kombiniranom okruženju.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju