preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 2. 2. 2018. u 16:11 sati |

Odjel računalne infrastrukture i servisa

Aktivnosti Odjela računalno-informacijskih sustava i servisa vezane su uz razvoj i održavanje centralnih računalnih i informacijskih sustava i servisa, pružanje sistemske potpore ustanovama članicama, uspostavu i održavanje Registra .hr domena, razvoj javnih i internih aplikativnih rješenja, te održavanje interne CARNET-ove računalne i informacijske infrastrukture.

Odjel je interno podijeljen u četiri ustrojstvene jedinice:

  • Službu sistemske potpore ustanovama članicama
  • Službu sistemske potpore
  • Službu informacijskih sustava i servisa
  • Registar .hr domena.

Služba sistemske potpore ustanovama članicama brine o nizu administrativnih i tehničkih usluga koje CARNET pruža svojim ustanovama članicama. Među njima su usluge obrazovanja sistem inženjera ustanova članica, helpdesk za sistem inženjere, voopIX (usluga povezivanja telefonskih centrala ustanova članica u zajedničku privatnu telefonsku mrežu baziranu na VoIP protokolima), usluga virtualnih poslužitelja za ustanove članice (kao zamjena za dosadašnju uslugu distribucije fizičkih poslužitelja), izrada i održavanja Portala za sistem inženjere, usluga udaljene sigurnosne pohrane podataka (sys.backup), i sl.

Služba sistemske potpore pruža usluge sistemskog održavanja CARNET-ovih javnih servisa kao što su NISpVU (Nacionalni informacijski sustav prijave na visoka učilišta), IFIS (Integrirani financijski informacijski sustav), e-Dnevnik (elektronska razredbena knjiga), HUSO (Hosting usluga za srednje i osnovne škole), Sustav filtriranja nepoćudnih sadržaja za učenike osnovnih i srednjih škola kao i mnoge interne računalne sustave koje CARNET koristi u svom poslovanju.

Služba informacijskih sustava i servisa izgrađuje i održava mnoge javne i interne informacijske servise kao što su CMS sustav za škole, Raspored sati za škole, CMS za CARNET-ove javne i interne webove i sl. Služba ujedno proizvodi i održava aplikativna rješenja kao što su e-Dnevnik, aplikacija za online registraciju .hr domena, sustav za upravljanje voopIX projektom i mnoge aplikacije koje se interno koriste u CARNET-u.

Registar .hr domena je zasebna ustrojstvena jedinica Odjela računalno-informacijskih sustava i servisa koja administrativno i tehnički upravlja sustavom registracije .hr domena.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju