preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 19. 7. 2018. u 16:22 sati |

Međunarodna događanja u organizaciji CARNET-a

U sklopu svoje vizije uključivanja Republike Hrvatske u moderno informacijsko društvo CARNET sudjeluje u nizu međunarodnih aktivnosti, projekata te  organizaciji međunarodnih događanja.
 

Pregled održanih međunarodnih događanja

Studijski posjet

U organizaciji CARNET-a održao se studijski posjet grupe sudionika iz europskih država u sklopu Programa za cjeloživotno učenje (Lifelong Learning Programm) Europske komisije, koji se odvijao od 10. do 14. listopada 2011. u Zagrebu, Varaždinu i Rijeci. Tema studijskog posjeta bila je „Improving learning and teaching through institutional collaboration supported by ICT“, a više o samom događanju moguće je saznati na stranicama http://www.carnet.hr/study_visit.

Eurasia Annual Workshop

U suradnji s Global Development Learning Network (GDLN) CARNET je organizirao Eurasia Annual Workshop koji se održao od 15. do 18. lipnja 2010. u Dubrovniku.

Međunarodna razmjena studenata

U razdoblju od 1999. do 2004. CARNET je  surađivao s Međunarodnom udrugom za razmjenu studenata tehničkih i prirodnih znanosti – IAESTE (http://www.iaeste.org). Riječ je o međunarodnoj organizaciji za razmjenu studenata čija je djelatnost neprofitna, a prisutna je u više od 60 zemalja u svijetu, uključujući i Hrvatsku (http://www.iaeste.hr/). Posredstvom IAESTE-a u navedenom periodu 13 stranih studenata boravilo je u CARNET-u. Studenti su u CARNET-u provodili između 3 i 6 mjeseci te radili na brojnim projektima unutar različitih CARNET-ovih odjela te na taj način odrađivali svoju stručnu praksu.

3. CEENet radionica mrežnih tehnologija

Od 24. kolovoza do 01. rujna 1997. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu održana je radionica pod nazivom „The Third CEENet Workshop on Network Tecnology“. Radionicu na kojoj je prisustvovalo 77 sudionika i 17 predavača iz cijelog svijeta zajednički su organizirali CARNET i udruga akademskih i istraživačkih mreža srednje i istočne Europe CEENet (Central and Eastern European Networking Association; http://www.ceenet.org/).

CEENet radionica o upravljanju mrežama

CARNET i CEENet su uz potporu NATOa 2002. godine organizirali radionicu pod nazivom NATO ANW – The Third CEENet Workshop on Network Managemet. Radionica je održana od 21. do 25. rujna u Zagrebu na Fakultetu Elektrotehnike i računarstva, a okupila je stotinjak relevantnih stručnjaka iz područja informacijskih i komunikacijskih tehnologija europskih i azijskih zemalja. Radionica se bavila teorijskim i praktičnim aspektima upravljanja računalnim mrežama.

Joint conference - TERENA Networking Conference and CARNET Users Conference, Zagreb

CARNET i europska udruga akademskih i istraživačkih mreža TERENA (Trans – European Research and Education Networking Association; http://www.terena.org/) 2003. godine zajednički su organizirali međunarodnu konferenciju Joint TERENA Networking Conference 2003 i CARNET User’s Conference 2003 (http://cuc.carnet.hr/cuc2003/). Konferencija je održana od 19. do 22. svibnja 2003. u Zagrebu, a prisustvovalo je 470 sudionika iz cijelog svijeta.

Pod naslovom «User Opportunities/Network Challanges» konferencija je ponudila jedinstvenu priliku za razmjenu iskustava između korisnika mrežnih tehnologija i onih koje te tehnologije razvijaju na globalnoj razini.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju