preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 14. 2. 2018. u 11:01 sati |

Jačanje kapaciteta za razvoj pristupačnih digitalnih sadržaja

Projekt "Jačanje kapaciteta za razvoj pristupačnih digitalnih sadržaja" traje od 01.06.2017. do 31.05.2019. godine u okviru Erasmus+ programa, ključne aktivnosti 1: Mobilnost u svrhu učenja za pojedince.
Erasmus+ je najveći program Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta za razdoblje 2014. -  2020. godine, čija je svrha podržati napore država sudionica u programu da učinkovito iskoriste mogućnosti europskog ljudskog i socijalnog kapitala, pritom potvrđujući načelo cjeloživotnog učenja povezivanjem potpore formalnom, neformalnom i informalnom učenju u područjima obrazovanja, osposobljavanja mladih i sporta.

O projektu

Kroz ovaj projekt koji sadrži četiri mobilnosti razvit će se nove suradnje i partnerstva na europskom nivou te na taj način steći novi uvidi na području pristupačnih digitalnih sadržaja i novih alata, a koji su specifično usmjereni na korisnike, osobe s invaliditetom i roditelje. Upoznavanje s europskim standardima, suradnja s europskim organizacijama i njihova iskustva doprinijeti će unapređenju postojećih usluga i osigurati njihovu pristupačnost navedenim korisnicima.
 
Potrebe koje će CARNET adresirati i zadovoljiti kroz ovaj projekt su sljedeće:
 • Stjecanje novih znanja i vještina iz primjene mrežne pristupačnosti;
 • Prilagodba postojećeg edukativnog i drugog mrežnog sadržaja i izrada novog u skladu s europskim standardima pristupačnosti;
 • Revizija i razvoj postojećih digitalnih alata za e-učenje;
 • Kreiranje novih digitalnih alata za e-učenje usmjerenih specifično na roditelje za rad s djecom s poteškoćama;
 • Povećanje vidljivosti, samim time i dostupnosti mrežnih sadržaja i alata odraslim korisnicima, osobama s invaliditetom i roditeljima;
 • Unaprijeđenje komunikacijskih vještina, vještina timskog rada i koordinacije;
 • Prikupljanje novih ideja, iskustava i informacija kroz edukaciju u međunarodnom okruženju i suradnju s drugim organizacijama.
Projekt se sastoji od tri faze:
 1. faza pripreme - odnosi se na prikupljanje potrebne dokumentacije, pronalaska i dogovora s uključenim partnerskim organizacijama i drugih pripremnih aktivnosti za realizaciju mobilnosti;
 2. faza mobilnosti - čine ju sudjelovanja na strukturiranim tečajevima;
 3. faza diseminacije rezultata i razmjene znanja – odvijat će se interno, unutar CARNET-a i eksterno, prema vanjskim korisnicima.

Mobilnosti

Sve tri navedene faze projekta bit će provedene kroz četiri različite aktivnosti mobilnosti (strukturirane tečajeve) planirane u ovom projektu:

 1.  “Web Accessibility Fundamentals”
 2. “Interactive Technologies for the Future Classroom”
 3. “Soft Skills for Teachers, Trainers and Education Staff” 
 4. “Introduction to Accessibility” 

 


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju