preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 23. 7. 2015. u 11:52 sati |

Open Discovery Space (ODS)

Open Discovery Space (ODS) je projekt koji se financira iz programa potpore politike za konkurentnost i inovacije u informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji (CIP ICT PSP) s ciljem poticanja usvajanja e-learning resursa putem društveno potaknutog te višejezičnog i otvorenog e-learning portala.

Projekt je počeo u travnju 2012. godine, a trajat će tri godine. Na projektu sudjeluje 51 partner, a jedan od njih je i CARNet.

Glavni cilj projekta je ubrzati razmjenu već postojećih digitalnih nastavnih materijala, njihovo usvajanje, korištenje, prilagodbu i prenamjenu bogate baze obrazovnog sadržaja kreiranog zahvaljujući nacionalnim inicijativama i financiranju iz fondova EU-a.

Povrh toga, projekt će uskladiti nastojanja i inicijative velikog broja relevantnih dionika diljem Europe, potičući i povećavajući potražnju korisnika.

Ciljevi projekta

ODS je usmjeren rješavanju raznih izazova koja susrećemo unutar e-learning okruženja u kontekstu cijele Europe. Samo sučelje e-learning portala je dizajnirano uzimajući u obzir potrebe studenata, nastavnika, roditelja i donositelja odluka.

ODS će ispuniti tri glavna cilja.

Kao prvo, omogućit će dionicima da s jednog, integriranog mjesta pristupe e-learning resursima iz raznih i raspršenih repozitorija.
Drugo, uključit će dionike u proizvodnju smislenih obrazovnih aktivnosti korištenjem višejezičnog portala izrađenog u stilu društvenih mreža, nudeći e-learning resurse kao i servise za proizvodnju obrazovnih aktivnosti.
Treće, ocijenit će utjecaj novih obrazovnih aktivnosti koje bi mogle poslužiti kao prototip koji će usvojiti dionici u školskom obrazovanju.

U ODS-u, CARNet vrši ulogu nacionalnog koordinatora za sve aktivnosti ODS-a u Hrvatskoj, što uključuje:

  • ulogu organizatora i domaćina radionica ("visionary", "practice reflection" i "summative" radionice)
  • ulogu domaćina ljetne škole u Hrvatskoj u 2013., vezane uz ODS
  • prikupljanje i analiziranje podataka iz CARNetovih repozitorija
  • uključivanje dionika u raspravu o mogućnostima i preprekama s kojima se suočavaju hrvatski nastavnici kada koriste digitalna obrazovna sredstva (resurse)
  • sudjelovanje u novom ODS-ovom e-learning portalu s dva CARNetova repozitorija:

CARNet će svojim sudjelovanjem u projektu potaknuti korištenje i izradu digitalnih nastavnih materijala.

Nadalje, CARNet će svojim aktivnostima poticati potrebu za izradom otvorenih obrazovnih resursa (OER) te promovirati kulturu korištenja i razvoja istih.

Više informacija možete pronaći na službenim stranicama projekta.

Ovaj projekt financira EU.

 


Vijesti
Preuzmi RSS
| Zadnja izmjena: 27. 11. 2014. | RSS

 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju