preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 23. 7. 2018. u 16:08 sati |

Jačanje kapaciteta za razvoj i reviziju CARNET-ovih usluga vezanih uz primjenu IKT-a

Projekt “Jačanje kapaciteta za razvoj i reviziju CARNETovih usluga vezanih uz primjenu IKT-a u obrazovanju“ započeo je u lipnju 2016. godine i trajao je do kraja svibnja 2018. godine. Projekt se odvijao u okviru Erasmus+ programa, ključna aktivnost 1: Mobilnost u svrhu učenja za pojedince.

 

Erasmus+ je program EU-a u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta za razdoblje 2014. -  2020., čija je svrha podržati napore država sudionica u programu da učinkovito iskoriste mogućnosti europskog ljudskog i socijalnog kapitala, pritom potvrđujući načelo cjeloživotnog učenja povezivanjem potpore formalnom, neformalnom i informalnom učenju u područjima obrazovanja, osposobljavanja mladih i sporta.  

O projektu

Cilj projekta je osnažiti kapacitete djelatnika CARNET-a koji će kroz projekt graditi svoje kompetencije temeljem obrade mnogih tema vezanih uz poboljšanje procesa učenja i poučavanja uz pomoć IKT-a te razmjenjivati svoja dosadašnja iskustva, kroz pohađanje treninga iz područja kompetencija savjetovanja te razvoja timova i grupa. Posjete partnerskim organizacijama provodile su se s ciljem upoznavanja načina razvoja, evaluacije, osiguravanja kvalitete i revizije usluga za edukaciju i podršku korisnicima u primjeni IKT-a te načina osiguravanja tehničke podrške sustava za učenje na daljinu.

Projekt se sastojao od tri faze: pripreme, realizacije mobilnosti te razmjene znanja i diseminacije informacija. 

Suradne ustanove na projektu koje su organizatori planiranih strukturiranih tečajeva su tvrtka In Dialogue Netherlands, koja se bavi komunikacijskim i organizacijskim aspektima razvoja pojedinaca, timova, organizacija ali i same zajednice te Teachers Trainning Center of Almada, ustanova koja se bavi obrazovanjem odraslih te edukacijama namjenjenim nastavnicima osnovnih i srednjih škola, ravnateljima. Osim strukturiranih tečajeva u sklopu projekta realizirane su i posjete ustanovama radi razmjene iskustva i stjecanja novih znanja vezanih uz unaprijeđenje sustava za učenje na daljinu (Glasgow Clyde College i Oxford Brooks University).

Mobilnosti

U okviru projekta provedene su aktivnosti koje su uključivale sudjelovanje na dva strukturirana tečaja te dva stručna posjeta organizacijama relevantnim za projektne aktivnosti.

Strukturirani tečajevi su: 

  1. Consulting and development of teams and groups
  2. ICT and free Web Tools in Education: Another way to Teach and to Learn

Posjete stručnim organizacijama:

  1. Glasgow Clyde Collage
  2. Oxford Brookes University

 


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju