preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
Vijesti
Preuzmi RSS
| Zadnja izmjena: 17. 06. 2014. | RSS
| Zadnja izmjena 5. 6. 2014. u 11:48 sati |

ECOLAV

Projekt "Environmental Competence Towards Labour Market and VET Systems", skraćeno ECOLAV, sudjelovao je na Natječaju 2012. godine za Leonardo da Vinci aktivnost Partnerstvo u okviru Programa za cjeloživotno učenje. U projekt je uključeno pet partnera, a jedan od njih je i CARNet. Partneri su iz sljedećih europskih zemalja Velike Britanije, Njemačke, Poljske i Češke, a koordinator projekta je Anniesland College of Further and Higher Education iz Velike Britanije.

ECOLAV projekt želi identificirati način integracije kompetencija očuvanja okoliša u strukovno obrazovanje u Europi kao i razviti relevantni okvir za kompetencije očuvanja okoliša specifičan za zemlje partnerskih organizacija, koji će uzeti u obzir potrebe tržišta rada i strukovnog obrazovanja na nacionalnom i europskom nivou.

Projektni partneri, koji uključuju organizacije strukovnog obrazovanja i druge obrazovne organizacije, održat će niz lokalnih fokus grupa za zainteresirane strane iz svijeta strukovnog obrazovanja i tržišta rada. Također je planiran niz međunarodnih sastanaka i radionica. Ciljevi ovih aktivnosti su: identificirati potrebe tržišta rada za kompetencijama očuvanja okoliša, definirati zajedničke obrazovne sadržaje za razvoj specifičnih kompetencija očuvanja okoliša te integrirati te kompetencije u strukovno obrazovanje.

CARNet ima poseban interes za uključivanje tema vezanih uz odnos tehnologije i očuvanja okoliša. S obzirom na sveprisutnost tehnologije u obrazovnom sustavu i životu, važno je posvetiti pažnju utjecaju čovjeka na okoliš kroz korištenje tehnologije te promovirati održivo korištenje tehnologije. Specifične teme uključuju zelenu elektroniku, e-otpad i recikliranje računalne opreme.

Ovaj projekt ostvaren je uz financijsku potporu Europske komisije.

Ova web stranica odražava isključivo stajalište autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se na njoj nalaze.

 


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju