preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 5. 2. 2018. u 10:19 sati |

Assessment of Transversal Skills 2020

Projekt Assesment of Transversal Skills 2020 (ATS2020) odnosno "Vrednovanje generičkih kompetencija 2020" provodi se u okviru programa Erasmus+, kao "Ključna aktivnost 3: Podrška reformi politika". U projektu sudjeluje 11 europskih zemalja (Austrija, Belgija, Cipar, Hrvatska, Estonija, Finska, Grčka, Irska, Litva, Slovenija i Španjolska), odnosno 17 partnerskih institucija, a jedna od njih je i Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET.

U projekt će biti uključeno 250 osnovnih škola u više europskih država u kojima će se izvršiti eksperimentalna provedba modela poučavanja i vrednovanja generičkih kompetencija kroz istraživački eksperiment. Ciljana skupina korisnika su učitelji kao ključni pokretači promjena, a posredno će projekt utjecati i na rad učenika. Model vrednovanja učenicima će omogućiti postavljanje ciljeva, razvoj planova djelovanja, razmatranje i vlastitu procjenu učenja dok će istovremeno evidentirati proces učenja. 

Preuzmite brošuru i upoznajte se s projektom ATS2020 

Glavni ciljevi projekta su:

  • utvrditi model vrednovanja generičkih kompetencija
  • uključiti 1000 osnovnoškolskih učitelja u eksperimentalnu provedbu modela u nastavi
  • razviti program edukacije učitelja
  • izraditi preporuke za obrazovne politike na nacionalnoj i europskoj razini
  • osigurati širu primjenu i financiranje modela na regionalnoj, nacionalnoj i europskoj razini.

Projekt je započeo 1. ožujka 2015. godine, a trajat će do 28. veljače 2018.

Cjelokupni iznos budžeta projekta je 2.600.000,00 EUR, a dio koji će financirati Europska unija iznosi 1.950.000,00 EUR, odnosno 75% ukupnog budžeta projekta.

Više informacija o projektu i projektnim aktivnostima dostupno je na službenoj međunarodnoj mrežnoj stranici projekta: www.ats2020.eu i http://ats2020.eu/croatia.


ATS2020 projekt financiran je uz potporu Europske komisije. Sadržaj ove mrežne stranice stajalište je autora, a Europska komisija ne odgovara za sadržaj i upotrebu istog.


 


Novosti
Preuzmi RSS
| Zadnja izmjena: 9. 03. 2017. | RSS
 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju