preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 6. 2. 2018. u 13:46 sati |

Državna matura

U školskoj godini 2009./2010. prvi puta je provedena državna matura kao i online prijave na studij putem Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta.

Zahvaljujući državnoj maturi i NISpVU sustavu, maturantima je omogućeno sve radnje oko upisa na željena visoka učilišta obaviti u vlastitoj školi - od iskazivanja interesa za odabrane studije, preko polaganja ispita državne mature (kao zamjene za prijemne ispite), pa do samog upisa na visoka učilišta u skladu sa svojim uspjehom na ispitima državne mature i iskazanim zanimanjem za studijske programe.

Sustav učenicima omogućuje brz i izravan uvid u rezultate koje su postigli na ispitima državne mature, detaljan izračun bodova za svaki prijavljeni studijski program prema pravilima koja propisuju sama visoka učilišta, kao i uvid u položaj kojega zauzmu na rang listama za svaki od studijski program za koje su iskazali zanimanje.

Projekt uspostave sustava državne mature i online upisa pokrenulo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a kao partneri u projektu sudjelovali su i Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja, Agencija za znanost i visoko obrazovanje i CARNET. U sklopu projekta CARNET-ova uloga bila je tehnička i korisnička podrška, a tehničku podršku pruža i dalje.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju