preskoči na sadržaj
.
NTP - sustav poslužitelja točnog vremena u CARNET-u
| Zadnja izmjena 25. 5. 2018. u 09:55 sati |

NTP - sustav poslužitelja točnog vremena u CARNET-u

U mrežnom računalnom okruženju postoji velika potreba za sinkronizacijom vremena. Točno vrijeme potrebno je za pravilno funkcioniranje distribuiranih aplikacija, kod analize logova nakon provale u računalni sustav, za nadzor i analizu rada mreže i slično.

CARNET je, u suradnji sa Sveučilišnim računskim centrom, uspostavio i održava sustav poslužitelja točnog vremena koji omogućava svakom računalu spojenom na CARNET mrežu, odnosno na Internet, podešavanje točnog vremena internog sata.

Usluga sinkronizacije točnog vremena javna je i bez naknade. Namijenjena je prvenstveno akademskoj i obrazovnoj zajednici, međutim dostupna je i svim ostalim korisnicima Interneta u Republici Hrvatskoj kao i izvan nje.

Uslugu mogu koristiti:

  • pojedinci - direktno se spajaju na CARNET-ove NTP poslužitelje
  • grupe korisnika (veći broj korisnika na istoj lokaciji) - preporučamo uspostavu lokalnog NTP poslužitelja.

 


NTP - točno vrijeme
 
 
Kontakt za NTP
 
+385 1 6661 555
ili kontaktirajte online
 
 
 
 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju