preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 1. 9. 2000. 12:31 | RSS

Konferencija za medije povodom održavanja konferencije CUC 2000

Dana 31. kolovoza 2000. održana je konferencija za medije povodom skorog održavanja Druge CARNetove korisničke konferencije CUC 2000. Konferencija za medije je održana u prostorijama Art Net Kluba u Zagrebu.

Prisutnim novinarima obratili su se Miroslav Milinović, predsjednik Programskog odbora konferencije, Sonja Priščan, predsjednica ocjenjivačkog žirija Web festivala sto će se održati u sklopu konferencije, te Vesna Vrga, predsjednica Organizacijskog odbora konferencije.

Ovogodišnja CARNetova korisnička konferencija CUC 2000 ima naslov "U potrazi za informacijama". Konferencija će se ove godine baviti Webom, tj. informacijskim prostorom na Internetu, a posebno će biti riječi o načinima na koji se Web informacijski prostor može pomaknuti prema korisnijim sadržajima.

Konferencija se sastojati od 34 rada, pozvanih predavanja, prezentacija, radionica i okruglih stolova. Glavne teme su slijedeće:

 • Publiciranje Webom
 • Portali i tematska sučelja
 • Digitalne knjižnice
 • Oblikovanje Weba
 • Učenje putem Weba
 • Pronalaženje informacija.

Na konferenciji će sudjelovati i pozvani predavači, vrhunski europski stručnjaci: Nicky Ferguson (ILRT, Bristol, Velika Britanija) i Thomas Baker (GMD, Sankt Augustin, Njemačka), te uz domaće, i drugi istaknuti predavači iz Europe.

Potaknut uspjehom Web festivala na prošlogodišnjoj konferenciji, CARNet i u sklopu ovogodišnje konferencije organizira Web festival. Ove godine na Web festivalu će se birati najbolji portali u tri nezavisne kategorije: portal općeg tipa, tematski portal i portal za interesnu skupinu korisnika. Očekuje se više od stotinu prijava za Web festival.

Uz formalni program, sudionici konferencije će imati priliku za razmjenu ideja i druženje i putem popratnih događanja kao sto su koktel dobrodošlice, svečana večera i izlet.

Prošlogodišnjoj konferenciji prisustvovalo je oko 250 sudionika. Ove godine organizator očekuje više od 400 sudionika konferencije. Najzanimljivija predavanja na konferenciji bit će sustavom za videokonferencije prenošena i u ostale hrvatske sveučilišne gradove i u tim će se gradovima na taj način konferencija moći besplatno pratiti.

Na kraju vrijedi istaknuti da je CUC 2000 jedina konferencija međunarodnog karaktera u Hrvatskoj koja je u cijelosti posvećena korisnicima Interneta - onima koji tek kroče u svijet novih informacijskih tehnologija, kao i onima koji žele proširiti svoja znanja o uporabi Interneta.

CARNetova korisnička konferencija CUC 2000 održat će se u Zagrebu, na Fakultetu elektrotehnike i računarstva od 24. do 26. rujna 2000. godine.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
 • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
  Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
  tel.: +385 1 6661 616
  e-mail: helpdesk@carnet.hr

Javna nadmetanja
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET planira započeti postupak javne nabave digitalnih obrazovnih...
Postovani, Danas, oko 11:15 sati ponovno je uspostavljena mrezna povezanost od Zagreba prema Zadru, Sibeniku i...
Postovani korisnici, Danas oko 07:50 sati, uslijed problema u mrezi pruzatelja usluge OiV d.o.o., doslo je do...
CARNET je u suradnji s projektnim partnerima na projektu DOTS - Development of transversal skills in STEM objavio...
Na poveznicama niže možete pronaći rasporede nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu, kao i rasporede...
 
 
preskoči na navigaciju