preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 2. 2. 2018. u 10:13 sati |

Nacionalni portal za učenje na daljinu "Nikola Tesla"

Nacionalni portal za učenje na daljinu „Nikola Tesla“ je sustav koji omogućava izvođenje nastave i učenje pomoću računala upotrebom digitalnih obrazovnih sadržaja. Za pristup portalu potreban je elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr.

Na portalu se nalaze:

  • sadržaji iz matematike, fizike, biologije, kemije i engleskoga jezika za srednje škole
  • E - tečajevi programiranja za škole
  • ECDL moduli koji obuhvaćaju sadržaje potrebne za stjecanje diplome osnovne informatičke pismenosti
  • tečajevi o primjeni i upotrebi interneta i alatima za izradu sadržaja za internet
  • digitalni nastavni materijali nastali kroz projekt ICT Curricula.

Sadržaji iz matematike, fizike, biologije i kemije sastavljeni su od 145 lekcija po predmetu i obuhvaćaju cjelokupno gradivo tih predmeta u srednjoj školi, dok je engleski jezik podijeljen u dvije razine po 24 lekcije. Sadržaji se mogu koristiti za samostalno učenje (učenički sadržaji) ili u okviru nastave (nastavnički sadržaji). Lekcije su prikazane multimedijalno uz animirane primjere, audio-vizualne simulacije pokusa i eksperimenata, te  interaktivne elemente kako bi razumijevanje gradiva bilo zanimljivije i jednostavnije.
 

E-tečajevi programiranja za škole obuhvaćaju tri programska jezika Logo, C i Pascal i u potpunosti su usklađeni s Nastavnim planom i programom predmeta informatike/računalstva te se mogu primjenjivati u nastavi informatike temeljem suglasnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja.

ECDL moduli služe za stjecanje osnovnih znanja o radu s računalom i obuhvaćaju obradu teksta, rad s proračunskim tablicama, rad s  bazama podataka, izradu prezentacija, te programe za komunikaciju putem Interneta. Svaki od modula opisuje programe koji se koriste na MS Windows i Linux platformi.

Tečajevi o primjeni i upotrebi Interneta obuhvaćaju osnove računalne sigurnosti, pretraživanje baza podataka i komunikaciju putem interneta. Tečajevi o alatima za izradu sadržaja za internet obuhvaćaju upoznavanje s programima za obradu slike, audio i video materijala, te izradu mrežnih stranica i upotrebu naprednih mrežnih tehnologija.

Tečaj o korištenju CARNET-ovog CMS-a (eng. Content Management System) za škole donosi praktična znanja o korištenju pojedinih mogućnosti CMS-a, sustavakoji omogućuje jednostavno postavljanje i ažuriranje internetskih stranica škole putem web preglednika koji omogućuje jednostavno postavljanje i ažuriranje internetskih stranica škole putem web preglednika          koji korisnicima pruža mogućnost jednostavnog postavljanja i ažuriranja mrežnih stranica škole putem mrežnih preglednika.

Napomena

Zbog tehničkih ograničenja nije moguće realizirati ispravke sadržaja u digitalnim nastavnim materijalima iz predmeta: matematika, fizika, biologija, kemija i engleski jezik.


 
Kontakt za Portal "Nikola Tesla"
 
+385 1 6661 555
ili kontaktirajte online
 
Slične usluge
 
 
 
Novosti
Postovani korisnici, U ponedjeljak, 13.01.2020., CARNET NOC ce izvoditi programsku nadogradnju mrezne opreme na...
U CARNET-ovim prostorijama, 2. i 3. prosinca 2019. godine, održan je početni (kick-off) sastanak Erasmus+ projekta...
U više od 1200 škola diljem Hrvatske CARNET je isporučio 26 350 prijenosnih računala za učitelje i nastavnike u...
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET planira započeti postupak javne nabave usluge organizacije...
U sklopu II. faze programa ,,e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu...
 
 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju