preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
Preuzmi RSS
| Objavljeno 6. 10. 2016. 15:19 | RSS

Prof.dr.sc. Ivica Puljak na završnom događanju ISE projekta: "Zašto i kako istražujemo svemir?"

Nakon tri godine u kojima je učiteljima ponuđen velik broj aktivnosti - radionica, webinara, suradnje i uživo i online te provođenje eksperimenata, završio je Inspiring Science Education (ISE) projekt . Glavni cilj projekta bio je popularizacija znanosti i korištenje tehnologije u nastavi, te povećanje interesa učenika za STEM područje (znanost, tehnologija, inženjerstvo, matematika).

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet ISE projekt provodila je od 1. ožujka 2013. do 31. srpnja 2016. u ulozi nacionalnog koordinatora. U projektu je sudjelovalo ukupno 30 partnera iz 15 europskih zemalja a cilj je bio okupljanje 5000 škola na europskoj razini, od čega 313 u Hrvatskoj. No, CARNet je zahvaljujući pomno osmišljenim aktivnostima u projekt uključio čak 457 škola.

Za projekt su se zainteresirali brojni učitelji ali i njihovi učenici. Saznali su tko je bio Eratosten i kako je genijalno smislio mjerenje opsega Zemlje... Učitelji su puno radili, naučili i surađivali, te osvojili velik broj nagrada. A virtualno su s CARNetom otputovali i u CERN i to na do tad najveći virtualni posjet u povijesti virtualnih posjeta. Poseban interes su izazvali i masovni otvoreni online tečajevi (MOOC) te prijenos popularno znanstvenih predavanja, stručna usavršavanja koja su zbog svojih karakteristika mogli obuhvatiti veliki broj korisnika. Ovdje pročitajte više informacija o  uspješnoj implementaciji ISE projekta

Završno događanje ISE projekta

Kako bi prikladno obilježio kraj projekta, CARNet organizira završno događanje za učitelje koje će se održati 14. listopada od 11 do 15 sati u CARNeotvim prostorijama na adresi Josipa Marohnića 5 (Zagreb). Stoga sve zainteresirane učitelje pozivamo da svoje sudjelovanje prijave na adresi http://www.carnet.hr/ise/prijava.  Prijave su moguće najkasnije do nedjelje, 9. listopada a broj sudionika ograničen je na 35. Svi zainteresirani koji se ne uspiju prijaviti imat će priliku pratiti prijenos uživo na adresi https://meduza.carnet.hr/index.php/media/stream/11411 ili pogledati snimku događanja koja će biti objavljena naknadno. Važna napomena: obrazac za prijavu ne ispunjavaju zainteresirani koji događanje žele pratiti putem prijenosa uživo.

Završno događanje bit će prilika za zahvalu svim učiteljima te za pohvalu onima koji su se posebno istaknuli, a u skladu s ciljevima projekta, bit će to prilika i za primjere dobre prakse te popularizaciju znanosti.

Kako popularizirati znanost i STEM područje, vrlo dobro zna prof.dr.sc. Ivica Puljak čija je to misija, a  koji će okupljenima održati predavanje na temu “Zašto i kako istražujemo svemir?”.

Učitelje koji se prijave za sudjelovanje zasigurno će posebno zanimati primjeri dobre prakse jer će ih predstaviti neki od istaknutih nastavnika koji su sudjelovali u ISE aktivnostima i koji se kao i oni nose sa sličnim izazovima i teže sličnim uspjesima. Perspektiva jednog učitelja vrlo je specifična i prenosiva, pa će primjeri dobre prakse poslužiti kako bi polaznicima dali ideje i proširili horizonte, potaknuli ih da slijede njihov primjer i nešto slično implementiraju u svom razredu.

Unutar ISE projekta ostvarene su mnogobrojne suradnje nastavnika, projektna i interdisciplinarna nastava, vršnjačko učenje, tehnička podrška... CARNet kroz svoje druge projekte nastoji sačuvati pozitivan trend, razvijati ga i povećavati. Pratite zato službene stranice i odazovite se CARNetovim pozivima na sudjelovanje u budućim projektima.

 

Inspiring Science Education (ISE) projekt sufinancira Europska Unija iz Programa podrške politikama za primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija u sklopu Okvirnog programa za konkurentnost i inovacije (CIP ICT PSP).

Sadržaj ovih web stranica stajalište je autora. Europska Unija ne odgovara za sadržaj i upotrebu istog.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju