preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
Preuzmi RSS
| Objavljeno 22. 2. 2016. 11:11 | RSS

Međunarodna natjecanja u sklopu ISE projekta i prilike za osvajanje stručnih usavršavanja u Grčkoj

U posljednjoj godini provođenja Inspiring Science Education projekta, u kojem CARNet sudjeluje u svojstvu nacionalnog koordinatora, organiziraju se dva značajna događanja najavljena ranije na CARNetovom ISE webu, i to Inspiring Science Education konferencija, od 22. do 24. travnja, te Inspiring Science Education ljetna škola, od 10. do 15. srpnja 2016.

Prilika za besplatno sudjelovanje u jednom od ova dva događanja je prijava na međunarodna natjecanja koja su u tijeku.

U nastavku donosimo više informacija o natjecanjima.

Natjecanje u izradi scenarija učenja – "ISE Scenario Competition 2015-2016"

U sklopu ovog natjecanja, nastavnici se pozivaju da izrade scenarij učenja koristeći alate i druge resurse dostupne na ISE portalu. Pet finalista osvojit će besplatno sudjelovanje na ISE konferenciji koja će se održati u Ateni u travnju 2016. godine. Pobjednik natjecanja, uz put u Atenu, osvaja još i Vernier hardver i softver za korištenje u nastavi. Vernier je pružatelj istaknutih sučelja, senzora, softwarea i kurikuluma za transformaciju načina na koji učitelji podučavaju znanost u školama, te transformaciju načina na koji učenici prikupljaju, analiziraju i interpretiraju znanstvene podatke. Krajnji rok za prijavu na ovo natjecanje je 4. ožujka 2016. Detaljne upute dostupne su na poveznici http://www.inspiringscience.eu/competition .

Eratostenov eksperiment – provođenje uz korištenje istraživačkog scenarija učenja: "Eratosthenes Online Lesson Contest"

Svi nastavnici koji će provesti Eratostenov eksperiment pozvani su da se priključe zajednici "Eratostenov eksperiment Hrvatska" na ISE portalu, pregledaju i kopiraju u svoj profil već pripremljene scenarije učenja koje mogu prilagoditi prema vlastitim željama, te scenarij učenja primijene između 21. i 30. ožujka. Svi nastavnici koji primijene scenarij u provođenju eksperimenta automatski ulaze u izvlačenje slučajnim odabirom, a nagrada za najsretnijeg je sudjelovanje u ISE ljetnoj školi u Grčkoj.

Detaljnije informacije o provođenju eksperimenta i natjecanju dostupne su u spomenutoj zajednici na ISE portalu.

Eratostenov eksperiment - foto natjecanje: "Eratosthenes Photo Contest"

Svi nastavnici koji će provesti Eratostenov eksperiment pozvani su i da se priključe foto natjecanju, fotografiraju provođenje eksperimenta ili pripreme za eksperiment, ili naprave kreativnu fotografiju svih uključenih u eksperiment. Nagrada za najbolju fotografiju koju će odabrati stručni žiri je sudjelovanje u ISE ljetnoj školi u Grčkoj. U nastavku pogledajte pobjedničke fotografije za posljednja dva eksperimenta, i to obje iz Hrvatske: Bojana Habek (ožujak 2015.) i Anita Šimac (rujan 2015.). Rok za prijavu fotografije prema uputama na adresi http://eratosthenes.ea.gr/en/content/eratosthenes-photo-contest je 10. travnja 2016. godine. 

Za dodatna pitanja, moguće se obratiti na e-mail ise-prijava@carnet.hr ili na broj telefona +385 1 6661 739.

Bojana Habek, Gimnazija "Fran Galović" Koprivnica - ožujak 2015. godine

Anita Šimac, Osnovna škola Petra Preradovića Zadar, rujan 2015. godine

ISE projekt sufinancira Europska Unija

 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju