preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
Preuzmi RSS
| Objavljeno 31. 7. 2015. 11:21 | RSS

Osvrt na ISE ljetnu školu 2015.: Bojana Habek, pobjednica foto natjecanja za Eratostenov eksperiment

Bojana Habek, pobjednica foto natjecanja održanog u sklopu ISE projekta, tj. aktivnosti provođenja Eratostenovog eksperimeta (19. ožujka 2015. godine) kao nagradu je osvojila ISE ljetnu školu koja se održala u Grčkoj, od 12. do 17. srpnja. Njen kratki osvrt na ovo stručno usavršavanje donosimo u nastavku.

„Jako sam zadovoljna organizacijom ISE ljetne škole kao i temama koje su bile odrađene. Predavanja su se održavala svaki dan do 17 h, a nakon toga smo imali organizirane izlete i razgledavanja Atene i okolice. Najviše me fascinirala Atena, konkretno Akropola.

Predavači su bili izuzetno kvalitetni te su se odlično nadovezali na "trend" koji je trenutno aktualan u Hrvatskoj i u cijelom svijetu, a to je korištenje ICT tehnologije u nastavi. Imali smo prilike naučiti kako napisati online scenarij za učenje te kako to primijeniti u izvođenju nastavnog sata.

U današnje doba kada cvate razvoj tehnologije i kada su učenici jako dobro upoznati sa svim mogućnostima iste, dužnost profesora je da budu u toku te da na taj način moderniziraju sam nastavni proces i ujedno motiviraju učenike. To vrijedi za sve predmete, a posebno je jako bitno za matematiku i prirodne predmete koji su u zadnje vrijeme postali prevelik izazov za učenike. 

Ono što je također važno je da smo stekli nova prijateljstva, a otvorila se i mogućnost da surađujemo s kolegama online, ali i uživo. Jedan od predavača, Rosa Doran iz Portugala, potvrdila je svoj dolazak u Hrvatsku, točnije u Gimnaziju "Fran Galović" Koprivnica na "Dan za znanost" (projekt vezan uz popularizaciju znanosti).

Nadam se da ću i ubuduće imati prilike pohađati usavršavanje van Hrvatske kako bi prošila svoje vidike i svoje metode poučavanja i naravno kako bi odradila diseminaciju istih.

I na kraju, želim se zahvaliti CARNetu što je našoj školi omogućio sudjelovanje na ISE projektu, a time i moje izvođenje Eratostenovog eksperimenta i na kraju dobivanje nagrade pohađanja ljetne škole.“

Pobjednička fotografija:

Više o eksperimentu, ISE projektu, i natjecanju pročitajte ovdje, a na ISE Facebooku pogledajte fotografije s ISE ljetne škole (autor: Bojana Habek).


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju