preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
Preuzmi RSS
| Objavljeno 10. 2. 2015. 14:52 | RSS

CARNet na Zimskoj školi fizike u Osijeku

Zimska škola fizike u Osijeku održala se 7. veljače 2015. godine od 9 do 14 sati, u organizaciji Hrvatskog fizikalnog društva - podružnica Osijek a u suradnji sa Županijskim stručnim vijećem učitelja fizike Osječko-baranjske županije - istok, Agencijom za odgoj i obrazovanje i Odjelom za fiziku Sveučilišta u Osijeku.

Zimska škola okupila je darovite mlade fizičare, učenike osnovnih škola s područja Slavonije, učitelje fizike, studente fizike i njihove profesore.

CARNet je po prvi puta imao priliku sudjelovati na 11. po redu Zimskoj školi fizike i to predstavljajući projekt Inspiring Science Education, kojemu je cilj popularizacija znanosti kroz korištenje digitalnih obrazovnih alata i sadržaja, kao i poticanje istraživačkog učenja kod učenika uz naglasak na implementaciju Velikih znanstvenih ideja u obrazovne prakse nastavnika.

Inspiring Science Education je projekt koji se financira iz Programa podrške politikama za primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija kao dio Okvirnog programa za konkurentnost i inovacije (CIP ICT PSP).

Program Zimske škole fizike u Osijeku

U uvodnom dijelu izveden je kulturno-umjetnički program, igrokaz učenika 8. razreda OŠ „Čeminac", Jasmina Alilović, prof. te glazbeni program 8. razreda OŠ „Vijenac“, Tanja Paris, prof., nakon čega su se učenici i njihovi učitelji podijelili po dvoranama. Učenici su tako izmjenjivali i svaki od njih sudjelovao je na iznimno zanimljivim i korisnim radionicama pod vodstvom nekoliko profesora fizike:

  1. Marijan Bakač - Fizika u igračkama
  2. Matko Babić - Fizika kroz povijest
  3. Ružica Kruljac - Polarna zvijezda – Sjevernjača
  4. Draženka Pavošević - Pokusi iz kutije
  5. Ivan Žunac - Priča o tlaku
  6. Sonja Kovač - Optičke varke.

Od ove godine uvedena je i novina. Osim za učenike, organizirane su i radionice za učitelje.  Radionicu „Nastade svjetlost…“ održala je Violeta Kardoš, prof. (OŠ Ladimirevci) a radionicu „Edmodo i nastava fizike“ održala je Edita Konjušak, prof. (OŠ Šećerana). Vrijedi istaknuti da voditeljice radionica zajedno sa svojim školama sudjeluju u Inspiring Science Education projektu.

CARNetov ISE tim upućuje zahvale voditeljici Županijskog stručnog vijeća učitelja fizike - istok, Tanji Paris, prof. (OŠ Vijenac Osijek) i doc. dr. sc. Denisu Staniću (HFD – Podružnica Osijek) na pozivu za prezentiranje ISE projekta.

Fotografije s događanja pogledajte na Facebook stranici ISE projekta.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju