preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
Preuzmi RSS
| Objavljeno 24. 9. 2014. 14:06 | RSS

Noć istraživača u Zagrebu i Splitu - 26. rujna 2014.

Društvo Znanost.org, u suradnji sa Sveučilištem u Splitu, Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) organizira jedinstvenu manifestaciju Noć istraživača 2014 koja će se održati u petak, 26. rujna 2014. u Zagrebu (Avenue Mall) i Splitu (Marmontova ulica) s početkom u 18 sati. Manifestaciju sufinancira Europska komisija kao prvi hrvatski projekt prihvaćen kroz program Obzor 2020 (ref. H2020-MSCA-NIGHT-2014-633305).

Europska noć istraživača tradicionalno se održava svake godine zadnjeg petka u mjesecu rujnu u više od 300 gradova diljem Europe. Već dvije godine zaredom, Split i Zagreb su domaćini ovog projekta koji ima za cilj na zabavan i jednostavan način podići svijest šire javnosti o važnosti znanstvenog istraživanja za društvo kako bi se srušile predrasude koje često postoje prema znanstveno-istraživačkoj zajednici te povećala zainteresiranostmladih za profesionalnu karijeru u znanosti.

Glavna tema ovog događanja je promicanje znanosti pod geslom “Istraživanje za inovacije, inovacije za javnost”.

Cilj Noći istraživača je dovesti znanstvenike na ulice, među ljude, van okvira u kojima se znanost odvija kako bi se naglasila važnost znanstvenika za društvo a njihov rad približio svima, posebice mladima. Isto tako, cilj je motivirati okupljene za znanstveno-istraživačke aktivnosti kroz direktan kontakt s vrhunskim hrvatskim znanstvenicima koji su svoju kreativnost i inovativnost u poslu već pokazali.

Program u Zagrebu (Avenue Mall) i Splitu (Marmontova ulica) započinje od 18 sati, svečano otvaranje predviđeno je u 19 sati, dok posebno iznenađenje posjetitelji mogu očekivati  u 21 sat. Glavne aktivnosti će se odvijati kroz interaktivne Eureka module na malim pozornicama na kojima će istraživači predstavljati svoja znanstvena dostignuća i izazove za budućnost. Posjetitelje očekuje mnoštvo nagrada poput mini laboratorija, mikroskopa, detektora i sličnih znanstveno-popularnih igračaka.

Noć istraživača namijenjena je svima, a posebno učenicima i studentima. Detaljan program dostupan je na službenoj stranici događanja: www.noc-istrazivaca.hr te na Facebook i Twitter stranicama.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju