preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
Preuzmi RSS
| Objavljeno 10. 6. 2014. 09:15 | RSS

Edukacije Inspiring Science Education projekta

Tijekom proteklog tjedna u sklopu Inspiring Science Education projekta održana je radionica "Google drive i obrnuta učionica" te webinar "Velike ideje u znanosti - izrada scenarija učenja". Inspiring Science Education projekt se financira iz Programa podrške politikama za primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija kao dio Okvirnog programa za konkurentnost i inovacije (CIP ICT PSP).

Radionica "Google drive i obrnuta učionica" održana je 3. lipnja u Opatiji u Osnovnoj školi Rikard Katalinić Jeretov i okupila je tridesetak nastavnika i ravnatelja aktivno uključenih u Inspiring Science Education te u Open Discovery Space projekt, ali i onih koji se s idejom i aktivnostima projekata susreću po prvi puta.

Cilj je radionice bio informirati i educirati nastavnike i ravnatelje o besplatnom alatu Google drive i njegovoj primjeni kako u obrazovnom tako i poslovnom segmentu upravljanja školom. Google drive je predstavljen kao alat koji može doprinijeti uvođenju novih metoda učenja i poučavanja u dosadašnje prakse kroz primjenu modela obrnute učionice. Fotografije s radionice pogledajte na Facebook stranici Inspiring Science Education projekta, a više detalja s radionice na adresi http://www.carnet.hr/ise/edukacija/odrzane#google_drive.

Webinar pod nazivom Velike ideje u znanosti - izrada scenarija učenja, održan 5. lipnja, virtualno je okupio nešto više od 30 polaznika - učitelja, nastavnika i studenata. Unutar 45 minuta koliko je webinar trajao, Aleksandra Mudrinić Ribić i Jasminka Maravić, predstavile su ideju o implementaciji Velike znanstvene ideje u scenarije učenja - planove za nastavni sat. Naglasak je bio na poticanju razumijevanja znanosti kod učenika kroz jasnu poveznicu fenomena - vidljivih pojava i razumljivih modela koji nisu direktno primjetni našim osjetilima, ali su ipak ključ odgovora zašto se nešto događa.

Iako je fenomen ono što isprva zainteresira učenike, naglasak je upravo bio na važnosti razumijevanja nevidljivih procesa, događaja i znakova koji učenicima pomažu generalizirati različite fenomene.

Predstavljeni su i scenariji učenja - primjeri dobre prakse, u kojima je uloga ICT-a upravo u službi poticanja učenja potaknutog istraživanjem kao i učenja potpomognutog izvorima. Za sve one koji nisu imali priliku sudjelovati, snimku webinara moći će uskoro pogledati na adresi http://www.carnet.hr/webinari/odrzani.

Radionica i webinar neke su od edukacija koje CARNetov ISE tim provodi s ciljem upoznavanja nastavnika s korištenjem informacijsko komunikacijske tehnologije (IKT) u obrazovanju. Namijenjene su nastavnicima koji predaju prirodoslovne predmete/teme, točnije fiziku, biologiju, kemiju, astronomiju, geologiju, zatim područja tehnologije uključujući informatiku te tzv. STEM predmete tj. znanost, tehnologiju, inženjerstvo/tehnički i matematiku, kao i razrednu nastavu. Više o edukacijama koje slijede kao i dosada održanima potražite na adresama http://www.carnet.hr/ise/edukacija te http://www.carnet.hr/ise/edukacija/odrzane.


 


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju