preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 5. 2. 2018. u 10:58 sati |

Filtriranje sadržaja

Uslugom filtriranja sadržaja zabranjuje se prikazivanje web stranica određenih kategorija na samo nekim ili svim računalima u ustanovi članici CARNET mreže.

Svaka mrežna stranica kategorizirana je s obzirom na sadržaj koji nudi, a promet se filtrira odabiranjem kategorija koje se neće prikazivati.
Kategorizacija stranica vrši se konstantno, a nove verzije baze podataka automatizirano se provjeravaju svakih nekoliko sati. Uz to, moguće je i ručno dopustiti ili zabraniti prikaz određene stranice.

Svaka mrežna stranica se može nalaziti u jednoj ili više kategorija.

Odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja sve osnovne i srednje škole spojene na CARNET mrežu automatski su uključene i u sustav filtriranja nepoćudnih sadržaja. Odlukom MZO-a onemogućava se prikazivanje 14 kategorija stranica na računalima u osnovnim i srednjim školama.

Visokoškolske ustanove članice CARNET mreže mogu zahtijevati uključenje u uslugu slanjem ispunjenog i pečatom ustanove ovjerenog zahtjeva CARNET-ovoj Službi za članice. Kod ispunjavanja zahtjeva odgovorna osoba na ustanovi sama odlučuje koje od 60 ponuđenih kategorija želi zabraniti za prikazivanje unutar svoje ustanove.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
Kontakt za Filtriranje sadržaja
 
kontaktirajte online
 
 
 
 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju