preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 15. 2. 2017. u 11:05 sati |

e-Građani mToken

e-Građani mToken je vjerodajnica razine sigurnosti 3. Sastoji se od mobilne i poslužiteljske aplikacije. Mobilna aplikacija služi za generiranje jednokratnih lozinki pomoću kojih korisnik pristupa javnim elektroničkim uslugama. S obzirom da je razina sigurnosti ove vjerodajnice 3, namijenjena je za pristup javnim elektroničkim uslugama u sklopu projekta e-Građani koje za pristup zahtijevaju vjerodajnice razine sigurnosti 2 i 3.

Uz e-Građani mToken aplikaciju namijenjenu mobilnim uređajima, postoji i e-Građani mToken poslužiteljska aplikacija na kojoj korisnici mogu vidjeti svoje kontakt podatke, promijeniti ih, te pomoću koje mogu klijentsku aplikaciju aktivirati na nekom drugom mobilnom uređaju.

Posebna pažnja posvećena je sigurnosti aplikacije i zaštiti podataka:

  • e-Građani mToken nigdje ne pohranjuje tajni pin korisnika
  • e-Građani mToken nije moguće kopirati na drugi mobitel
  • e-Građani mToken za generiranje jednokratne lozinke ne koristi internet vezu

Aplikaciju je moguće preuzeti; za Android uređaje na Google Play Storeu, za iOS uređaje na Apple App Storeu, za Windows uređaje na Windows Phone Storeu. Aplikacija prilagodjena BlackBerry uređajima dostupna je na Amazon Storeu.

Politika privatnosti dostupna je ovdje.

Za aktivaciju e-Građani mToken aplikacije na mobilnom uređaju, potrebno je osobno posjetiti jednu od poslovnica FINA-e. Uz pravilno popunjenu i potpisanu pristupnicu, službeniku na šalteru je potrebno pokazati na uvid važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu.

Središnji državni portal je dostupan na adresi https://www.gov.hr/, a detaljnije informacije o projektu e-Građani možete saznati na https://uprava.gov.hr/postanite-e-gradjani/867.

Tehnički preduvjeti:

  • Android 2.2 (minimalna inačica OS-a)
  • iOS 6 (minimalna inačica OS-a)
  • BlackBerry 10.2 (minimalna inačica OS-a)

 

Upute za korisnike dostupne su ovdje.

 

Podrška za e-Građane

e-mail: pomoc@e-gradjani.gov.hr
telefon: 072 200 027

Radno vrijeme telefonske podrške za korisnike: radnim danom od 07:30 h do 15:30 h


Windows Phone Store

Google Play Store

Apple App Store

 

 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju