preskoči na sadržaj
.
Sigurnost
Preuzmi RSS
| Objavljeno 8. 9. 2009. 00:00 | RSS

Trojanci i Conficker najveće prijetnje na Internetu

Tvrtka ESET, proizvođač poznatih rješenja za borbu protiv malicioznog softvera, objavila je statistiku računalnih prijetnji za kolovoz.

Prema navedenoj statistici Conficker zauzima prvo mjesto na tržištu malicioznog softvera s udjelom od 8.56%, drugo mjesto zauzeli su trojanci koji se šire putem online igara dok se na trećem mjestu nalaze razni maliciozni programi kojima je zajedničko obilježje širenje korištenjem funkcija za automatsko pokretanje programa.

Prema istraživanju tvrtke Sunbelt najveću prijetnju među trojancima predstavlja Trojan-Spy.Win32.Zbot.gen s udjelom od 7.67%, a na drugom mjestu se nalazi Trojan.Win32.Generic!BT s udjelom od 7.57% u ukupnom broju detekcija. Michael St. Neitzel, potpredsjednik odjela za istraživanje i tehnologiju u Sunbelt Softwareu, ističe kako činjenica da se Zbot nalazi na vrhu ljestvice prijetnji u zadnja dva mjeseca nije iznenađujuća pošto ovaj trojanac posjeduje brojne karakteristike koje mu omogućavaju vrlo brzo i efikasno širenje te izvođenje malicioznih aktivnosti.

Više informacija pročitajte ovdje.


 
preskoči na navigaciju