preskoči na sadržaj
.
Sigurnost
Preuzmi RSS
| Objavljeno 17. 11. 2011. 12:17 | RSS

Novo web sjedište o uslugama i aktivnostima CARNeta vezanim uz računalnu sigurnost

Dana 17. listopada 2011. godine CARNet je objavio novo web sjedište o računalnoj i informacijskoj sigurnosti, dostupno na stranici https://sigurnost.carnet.hr. Riječ je o web stranicama na kojima se mogu pronaći sve relevantne informacije o uslugama i aktivnostima CARNeta vezanim uz računalnu sigurnost, kao i novosti i aktualnosti iz navedenog područja.

Pored modernog i korisnicima prilagođenog dizajna, vodilo se računa i o omogućavanju interakcije među korisnicima te je poseban naglasak stavljen na važnost informacijske sigurnosti u svakodnevnom životu. Informacije na stranici https://sigurnost.carnet.hr podijeljene su u tri tematske cjeline:

  • Svijet (o) sigurnosti
  • Više (o) sigurnosti, te
  • Sigurnost@CARNet.

U prvoj cjelini posjetitelji mogu pronaći novosti iz svijeta računalne sigurnosti te različite informacije kroz kalendar događanja,zanimljive linkove te RSS feedove. Cjelina „Više (o) sigurnosti“ nudi sadržaje koji imaju za cilj ponuditi korisnicima edukativne materijale iz područja računalne sigurnosti kroz rubrike: „Enciklopedija“, „Dokumenti“, „Savjeti“, „Prezentacije“ te „Izazovi“. Iz ove cjeline posebno izdvajamo rubriku „Izazovi“ u kojoj će se redovito objavljivati zabavni zadaci edukativnog sadržaja. „Sigurnost@CARNet“ sadrži podatke o računalno-sigurnosnim uslugama CARNeta, te kontakt informacije za prijavu incidenata ili upite vezane uz računalnu sigurnost.

Vjerujemo kako će CARNetovi korisnici jednostavno pronaći brojne korisne informacije te vas pozivamo da nas redovito pratite na adresi https://sigurnost.carnet.hr.


 
preskoči na navigaciju